Premierul ungar a amenințat că se va opune prin veto sancțiunilor UE împotriva Rusiei

by Andreea Radu

Premierul ungar Viktor Orban amenință să se opună prin veto prelungirii sancțiunilor UE împotriva Rusiei, care trebuie reînnoite la fiecare șase luni, a relatat Politico miercuri, citând trei diplomați anonimi familiarizați cu această chestiune. Unul dintre motive este că Ungaria dorește ca patru persoane să fie eliminate de pe listă, scrie hotnews.ro.
Potrivit raportului, Ungaria se opune, de asemenea, unei propuneri, susținută de toate celelalte state membre, de prelungire a perioadei de la șase la 12 luni, ceea ce ar oferi Budapestei mai puține oportunități de a torpila sancțiunile și de a deraia deciziile UE.
Până în prezent, ambasadorii UE nu au ajuns la un compromis cu Ungaria, în ciuda faptului că UE este pregătită să se conformeze cererilor de a elimina cele patru persoane de pe listele de sancțiuni, au declarat doi diplomați.
Miercuri, oficialii urmează să discute un „compromis provizoriu” care implică trecerea la perioade de reînnoire de 9 luni, în loc de cele șase luni actuale, potrivit diplomaților.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate