Premierul Moldovei: „Suntem pregătiți dacă rușii încearcă să ocupe aeroportul”

by Andreea Radu

Premierul Dorin Recean a declarat că Republica Moldova este pregătită în cazul în care rușii vor încerca să preia controlul asupra Aeroportului Chișinău. Declaraţia oficialului moldovean vine după avertismentul dat de Volodimir Zelenski, care a declarat, într-un interviu, că Rusia vrea aeroportul pentru a putea transporta soldaţi şi echipamente, scopul fiind deschiderea unui nou front în Ucraina, dinspre Transnistria.
Totodată, în presa internaţională apar declaraţii îngrijorătoare ale membrilor partidului pro-rus „Şor”, care au declarat că îşi doresc ca armata rusă să invadeze Republica Moldova.
Premierul Republicii Moldova a reacționat după ce Volodimir Zelenski a anunțat că Rusia ar vrea să preia controlul Aeroportului Chișinău și a declarat că instituțiile sunt pregătite să facă față provocărilor.
„Există mai multe scenarii de destabilizare, care comportă mai multe elemente. Dar instituțiile noastre sunt pregătite să facă față unor astfel de provocări.
Noi am trecut printr-o perioadă destul de volatilă în toamnă și instituțiile au făcut față. Avem o experiență solidă, ne-am consolidat capacitățile și suntem pregătiți pentru diferite scenarii, care să vizeze securitatea Republicii Moldova.
Obiectivul nostru este să asigurăm pacea și stabilitatea, inclusiv în stânga Nistrului. Republica Moldova optează pentru soluționarea pașnică a conflictului transnistrean și noi trebuie să aliniem obiectivele în ceea ce privește securitatea, pacea și stabilitatea din regiune”, a declarat Dorin Recean, potrivit deschide.md.

Facebook Comments