Pregătiri de grevă în Sănătate. Sindicatele: Am demarat culegerea semnăturilor

by Florian Popa

Federația Solidaritatea Sanitară anunță, luni, că a parcurs pașii legali, deschizând conflictul colectiv de muncă și că a demarat adunarea semnăturilor pentru grevă. Nivelul minim de referință este ca jumătate de sector să semneze pentru declanșarea grevei, scrie b1tv.ro.

Sindicatele solicită aplicarea noii legi a salarizării

Federația „Solidaritatea Sanitară” solicită pe termen lung, aplicarea proiectului noii legi a salarizării, așa cum a fost stabilit, iar pe termen scurt acordarea salariilor de bază la nivelul prevăzut de legea salarizării pentru anul 2022, plata corectă a zilelor libere, a sporului de noapte, conform Profit.ro.
„Pentru corecta informare a publicului și politicienilor privind legitimitatea revendicărilor ce fac obiectul protestelor, Federația „Solidaritatea Sanitară” continuă prezentarea analitică a problemelor și nedreptăților cu care se confruntă angajații din sănătate. (..) Infirmierele, îngrijitoarele, brancardierii (…) sunt angajații cei mai afectați de disfuncționalitățile legii salarizării unice, aceasta fiind o sursă continuă de inechitate. Indicăm câteva elemente relevante pentru înțelegerea dramatismului acestei situații, arătând că personalul auxiliar sanitar”, afirmă Federația „Solidaritatea Sanitară” într-un comunicat oficial.
Federația menționează că nu este singura categorie de personal din întregul domeniu bugetar care nu beneficiază de salariile de bază din legea salarizării pentru anul 2022.

Facebook Comments