Prefectura și DSP Arad ignoră focarul de COVID-19, din Sâmbăteni. Singurul medic din sat a fost depistat pozitiv

by Cosmin Mihuta

Prefectura și DSP Arad ignoră în continuare focarul de COVID-19 de la Sâmbăteni, singurele acțiuni de până acum fiind unele de ordin politic, derulate prin intermediul CJA, care a atacat prin vocea președintelui Cionca autoritățile locale din Păuliș, de parcă primarul, viceprimarul sau consilierii locali au vreo atribuție în combaterea noului coronavirus.

Primarul Ioan Turcin a transmis astăzi două noi adrese Prefecturii și DSP, după cele transmise în urmă cu trei zile, prin care cere sprijin pentru rezolvarea acestei situații la nivel de comună. Este a doua adresă transmisă în ultimele zile de primarul Ioan Turcin. La prima dintre ele, prefectul liberal Gheorghe Stoian nici măcar nu a catadicsit să răspundă, probabil era prea ocupat cu răfuiala cu presa sau stătea drepți la masa lui Falcă, cel care s-a aflat la Arad în acest weekend. Situația este extrem de gravă, având în vedere faptul că singurul medic de familie din Sâmbăteni a fost depistat pozitiv, astfel că în acest moment cetățenii nu mai au cui să se adreseze pe plan local. Primăria Păuliș a solicitat DSP Arad să dispună măsuri pentru înlocuirea medicului de familie, iar oamenii să beneficieze de asistență medicală.

De asemenea, senatorul PSD Arad Mihai Fifor a solicitat instituțiilor care răspund de criza coronavirusului în județul Arad, DSP, Prefectură, Consiliul județean, să-și facă datoria, iar șefii lor să lase deoparte politica, pentru că cetățenii din Sâmbăteni nu sunt de vină că liberalului Cionca nu-i place primarul Turcin, de la PSD.

„Domnule doctor Timiș, domnule „doctor” Cionca și domnule prefect Stoian, pandemia nu înseamnă politică! Ați lansat public informația că la Sâmbăteni se află cel mai mare focar de infecție cu Covid-19 din județul Arad, ați stârnit panică, dar refuzați sistematic să acordați sprijin autorităților publice locale din comună.

În loc să ajutați, cu un tupeu ordinar ați căutat să aruncați răspunderea pentru ce se întâmplă la Sâmbăteni pe spatele primarului Ioan Turcin și asta doar pentru că acesta reprezintă alt partid decât PNL.

În loc de sprijin, ați luat poziția mutului atunci când, îngrozit de amploarea infecției din comună și dornic să apere sănătatea localnicilor, primarul Turcin v-a cerut în mod repetat sprijinul.

Nu puteți spune că nu știați că singurul medic de familie din Sâmbăteni este depistat pozitiv, pentru că aveați informația inclusiv de la primar. Dar asta nu v-a făcut să trimiteți alt medic acolo. Cum nu ați răspuns nici solicitării de a lua măsurile legale care se impun și care vă stau în atribuțiuni pentru a testa locuitorii comunei Păuliș pentru a stabili cât de gravă este situația infectărilor cu Covid-19.

În loc de măsuri, ați preferat gargara politică pentru că nu vă pasă de sănătatea cetățenilor comunei Păuliș și satului Sâmbăteni. Pentru voi totul este doar calcul electoral.

Situația asta nu mai poate continua! Intrați-vă în atribuțiuni, informați corect cetățenii din Păuliș, apărați-i și lăsați politica pentru mai târziu. Altfel vă veți face vinovați de orice eventuală creștere a numărului de îmbolnăviri care ar putea fi provocată de lipsa voastră de implicare!“, scrie senatorul Mihai Fifor pe pagina sa de Facebook.

Facebook Comments