Prefectura Arad sprijină campania „Și tu poți alege Prioritățile Orașului Tău!”

by Andreea Radu

Instituția Prefectului – Județul Arad sprijină campania „Și tu poți alege Prioritățile Orașului Tău!”, prin care Banca Mondială, în parteneriat cu Federația Zonelor Metropolitane și Aglomerărilor Urbane din România a identificat o serie de proiecte prioritare cu impact metropolitan pentru București și cele 40 de reședințe de județ din România. Selecția a avut loc în urma unor scrisori de solicitare din partea Băncii Mondiale către primăriile reședință de județ, consiliile județene și prefecturile din țară, pentru identificarea unei liste de cel mult 10 proiecte strategice, cu impact metropolitan. Proiectele selectate îndeplinesc următoarele criterii:

  1. Sunt incluse într-un document strategic sau programatic existent;
  2. Au un prag valoric minim, ajustat în funcție de capacitatea bugetară a fiecărei reședințe de județ;
  3. Nu au finanțare asigurată.

Scopul campaniei este de a identifica proeictele majore ce pot încuraja și cataliza dezvoltarea principalelor zone metropolitane din România. În același timp, este esențial să se identifice care dintre aceste proiecte strategice sunt mai importante pentru fiecare comunitate locală în parte.

Până în data de 22 martie, cetățenii interesați pot accesa linkul: https://kwiksurveys.com/s/E7k9AFsk#!/0 , unde după selectarea orașului dorit pot ierarhiza proiectele propuse pentru acel oraș în funcție de propria lor viziune despre importanța fiecărui proiect pentru comunitatea locală.

„Încurajez cetățenii să acceseze siteul și să ierarhizeze proiectele identificate de organizatori ca fiind prioritare pentru dezvoltarea Municipiului Arad și a zonei sale limitrofe în următorii ani. Fiecare proiect își are importanța sa, având potențialul de a produce dezvoltare și o viață de calitate arădenilor. Conversia și revitalizarea Cetății Aradului, construirea secției noi de Obstetrică-Ginecologie și Neonatologie pentru Spitalul Județean, modernizarea sistemului centralizat de termoficare, extinderea Aeroportului sunt doar câteva din proiectele asupra cărora suntem invitați, ca cetățeni ai orașului Arad, să ne exprimăm opinia prin a le ierarhiza în funcție de propria noastră viziune. La finalul campaniei vom obține o proiecție  a opțiunilor cetățenilor privind aceste proiecte, iar autoritățile locale vor putea ține cont de ea atunci când își vor planifica investițiile mari”, a declarat Prefectul Județului Arad, Florentina Horgea.

La finalul campaniei va rezulta o listă finală cu proiecte prioritare majore de dezvoltare urbană ce va putea sta la baza deciziilor viitoare de investiții publice ale autorităților locale.

Mai multe informații sunt disponibile pe pagina de Facebook: Facebook.com/prioritatile.orasului.tau.

Facebook Comments