Prefectul Toth a uitat că în România mai există și Parlament

by Andreea Radu
Deputatul Mihai Fifor îl acuză pe prefectul UDMR Toth Csaba că organizează manifestările dedicate marcării unor zile importante din istoria României sau Europei după bunul plac. Prefectul Toth a recidivat astăzi, de Ziua Europei, când a „uitat“ că Aradul mai are și parlamentari, pe care a omis să-i invite la ceremonie. Probabil, domnul prefect are o altă viziune personală, nu-i plac politicienii care activează dincolo de Carpați, dar prin prisma funcției, avea obligația, conform protocolului, să invite cei ai importanți reprezentanți ai Aradului, adică parlamentarii.
Trecerea de la Fornetti, la o funcție importantă cum e cea de prefect poate cauza și astfel de evenimente nefericite.
„Am crezut ca modul de organizarea a ceremoniei de celebrare a Zilei Veteranilor de Razboi de la Arad a fost doar o eroare de management si cooperare institutionala din partea noului prefect de Arad, domnul Toth Csaba. Pentru ca altfel nu gasesc nicio explicatie plauzibila la omisiunea de a invita la ceremonie parlamentarii de Arad. Unul dintre ei chiar fost ministru al Apararii Nationale si actualmente vicepresedinte al Comisiei pentru Aparare, Ordine publica si Siguranta Nationala din Camera Deputatilor.
Astazi, domnul Toth recidiveaza si, la ceremonia prilejuita de marcarea Zilei Europei, uita iar ca Aradul are si parlamentari alesi, nu doar Primarie si Consiliu Judetean. Profit de ocazie pentru a-i sugera domnului prefect Toth sa studieze Legea ceremonialului militar. Ar afla, de pilda, care e ordinea de precadere la depunerea de coroane. Si de aici ar afla ca in Romania mai exista, inca, si Parlament. Ca ii place sau nu domniei-sale acest lucru, conteaza mai putin. Treaba domnului Toth Csaba e sa respecte legea si protocolul impus de astfel de manifestari. In rest, sa auzim numai de bine, domnule prefect! Sperasem ca lucrurile pot fi altfel in Prefectura dupa plecare sinistrului personaj Stoian de acolo. Dar la oameni noi, naravuri vechi, bag seama….“, scrie deputatul Mihai Fifor pe pagina sa de Facebook.
Facebook Comments