Prea bine, prea ca la ţară! Atleţii CSM-ului s-au “cantonat” la bunici

by Sorin Haut
Please follow and like us:

Secţia de atletism a CS Municipal Arad a găsit rapid soluţia pe timpul pandemiei de Covid-19. Cei mai mulţi dintre sportivi au posibilitatea de a se pregăti la ţară, la bunici, având spaţiu suficient pentru antrenamente. Atleţii sunt disciplinaţi, îşi fac bine temele şi unii dintre ei chiar şi-au făcut adevărate ateliere de forţă la ţară, unul dintre exemple fiind Denis Both, aflat în primul an de seniorat. “Sunt la ţară, unde m-am autoizolat, avem aer curat, facem mişcare şi sperăm să treacă repede perioada asta. Le-am dat sportivilor programul săptămânal de pregătire, sunt mulţi şi la ţară, unde se pot antrena foarte bine. Şi-au dus acolo suliţe, discuri, bare, practic tot arsenalul de care au nevoie. Nu este nevoie să îi verific online sau pe diferite aplicaţii video de pe internet, ştiu că sunt foarte muncitori şi conştiincioşi, practică acest sport şi de plăcere. Cei care stau la bloc mai aleargă prin împrejurimi şi fac exerciţii acasă, pentru că pe “Gloria” nu ne mai putem pregăti momentan. Copiii chiar mă sună şi mă roagă să le dau un program şi mai complex, că se plictisesc”, ne-a declarat antrenorul CSM-ului, Constantin Miclea.

Aflat la Variaşu Mic, Denis Both a apucat să ia prima medalie din 2020

Cel mai bine cotat atlet al CSM-ului arădean, Denis Both (foto), s-a cantonat şi el la ţară, unde îşi continuă pregătirea în vederea continuării sezonului. Prima medalie pe 2020 a venit deja, odată cu prima întrecere naţională a seniorilor: “Denis Both (dublă legitimare CSM Arad – CS Universitatea) este la ţară, la Variaşu Mic, unde şi-a adus tot ce e nevoie pentru a-şi continua pregătirea. El a obţinut, deja, prima medalie în acest an, argint la Campionatele Naţionale de aruncări pentru tineret şi seniori din martie, de la Bucureşti. Nu a aruncat foarte bine la suliţă (n.n. 66,02 metri) a avut ceva dureri la spate, dar important este că a ieşit vicecampion naţional la seniori, el fiind în primul an la această categorie. Aradul a mai fost reprezentat la această primă competiţie din acest an de Andrei Severin (dublă legitimare CSS Gloria – CSM Arad), locul 4 la tineret în proba de suliţă şi Alex Miculiţă (CSS Gloria, antrenor Zoltan Szabo), tot locul 4 şi record personal la ciocan, tineret. Both şi Severin sunt antrenaţi de mine”, mai spune profesorul Constantin Miclea.

Competiţiile locale, anulate! 1 iunie – data când se reia şcoala?

În luna iunie se speră să fie reluată şcoala, dar şi antrementele:  “După Naţionalele de iarnă din martie s-a oprit totul, urmau juniorii, aveam şi noi competiţii locale, cum este cea din luna mai, de la Arad, Cupa Ziridava, dar absolut toate au fost anulate. Din ce am înţeles, se doreşte să se organizeze doar finale de Campionate Naţionale la toate categoriile, din august încolo. Ar fi timp suficient pentru aceste întreceri importante naţionale, pentru că 2020 este oricum an fără competiţii internaţionale majore. Eu sper şi cred că din 1 iunie se va reîncepe şcoala şi vom putea reveni şi la antrenamente.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate