Praznicul de Pită Nouă de la Beliu a fost „uitat” de CJA

by Paul Anghel

Praznicul de Pită Nouă de la Beliu şi-a consumat duminică ediţia cu numărul 44. În ciuda cerului înnorat, un număr mare de locuitori ai întregii zone au venit la evenimentele organizate în Pădurea Dumbrava. Pe lângă localnici, evenimentul a atras iubitori ai folclorului din comunele învecinate şi chiar din judeţul Bihor.

Evenimentul a iscat, încă de la începutul acestui an, controverse, întrucât Consiliul Judeţean Arad a alocat mult mai puţini bani decât în anii precedenţi. Motivul: actualul primar are altă culoare politică decât mai-marii judeţului.

Aceştia din urmă au lipsit de la ediţia din acest an a praznicului, deşi la manifestătile organizate de primarii PNL din judeţ sunt prezenţi fără greşeală. Mai mult, CJA promisese organizarea unor evenimente pentru a compensa lipsa fondurilor alocate, însă aceste evenimente nu au mai avut loc.

După ce în urmă cu câteva săptămâni, reprezentanţii Consiliului Judeţean Arad au făcut tot posibilul pentru a sabota Parada Clătitelor de la Moneasa, acum au aplicat metode similare în ceea ce priveşte sărbătoarea de la Beliu. Bătălia politică dusă la ordinele lui Gheorghe Falcă este una a sabotajului faţă de orice eveniment organizat în judeţul Arad de către un pimar PSD.

Facebook Comments