Povestea românului care poate fi arestat dacă rămâne blocat în trafic

by Dana B.

Un tânăr student din Iași, inculpat într-un dosar de trafic de droguri, poate merge la cursuri doar cu permisiunea judecătorilor. Însă el trebuie să fie atent și cât stă în trafic.

Situaţie inedită pentru un tânăr student de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi. Daniel Stavarachi este arestat la domiciliu într-un dosar în care este cercetat pentru trafic de droguri şi a fost nevoit să ceară permisiunea judecătorilor pentru a ieşi din casă.

După un calcul riguros, magistraţii au stabilit zilele şi intervalele orare în care el poate ieşi din casă, luând în calcul orarul de la facultate.

Studentul va trebui să respecte minut cu minut programul stabilit de instanţă, altminteri, conform legislaţiei penale, arestul la domiciliu îi poate fi înlocuit cu arestul preventiv. El va trebui să ia în calcul și eventualele ambuteiaje din oraş întrucât el se va deplasa la ore de la domiciliul său dintr-o localitate din apropiere.

Daniel Stavarachi este unul dintre inculpaţii cercetaţi de DIICOT pentru că au vândut substanţe halucinogene cunoscute sub numele de „etnobotanice“. De la aceştia, sute de tineri din Iaşi, mulţi dintre ei liceeni, ar fi achiziţionat stupefiante. Reţeaua era numeroasă şi era alcătuită din două grupări ce acţionau în Iaşi, Podu Iloaiei şi Bârlad. Anchetatorii au mai arătat că numărul clienţilor era de „ordinul sutelor“, în special tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 25 de ani.

Sursa: digi24.ro
Facebook Comments