Povestea românului care a falimentat loteriile. Câștiguri de peste 30 de milioane de dolari

by Dana B.
Şansele unei persoane de a câştiga la loto sunt de una la 14 milioane. Matematicianul Stefan Mandel nu a găsit formula pentru a învinge statistica.
Mandel a câştigat de 14 ori marele premiu, încasând peste 30 de milioane de dolari. Stefan Mandel s-a născut în România şi trăieşte acum în Australia, fiind de profesie matematician. El a creat o formulă aproape perfectă pentru a învinge loteria.  Mandel a câştigat marele premiu în România, după care a emigrat alături de familie în Australia. Sistemul era diferit la Antipozi, aşa că matematicianul a avut nevoie de câteva luni pentru a adapta formula. Sistemul gândit de Mandel presupune cumpărarea unui număr uriaş de bilete, aşa că a fost nevoit să găsească investitori; a câştigat ulterior marele premiu de 12 ori, iar autorităţile au început să îl cerceteze.
Deşi oficialii nu au descoperit nimic ilegal în formula sa de joc, s-a considerat că ceea ce făcea Mandel încălca „spiritul jocului”; prin urmare, autorităţile au emis o serie de legi pentru a-l bloca. Stefan Mandel a reuşit să mai câştige o dată marele premiu, la loteria din Virginia, Statele Unite.
El a câştigat peste 30 de milioane de dolari în total.
Sursa: businessmagazin.ro
Facebook Comments