Povestea modelului care a ajuns să doarmă pe străzile Barcelonei. ”Totul a început cu un BMW”

by Cristian Dobre

Un fost model, care a apărut pe coperta revistei Vogue şi a fost plătită un milion de dolari pentru un contract de numai 20 de zile, trăieşte acum pe străzile din Barcelona. Modelul a trecut prin momente grele, transmite El Pais.

Nastasia Urbano, în vârstă de 57 de ani, îşi făcea apariţia regulat pe podium la cele mai faimoase prezentări de modă din anii 1980. Totuşi, modelul a ajuns să doarmă la uşile clădirilor din Barcelona. Datorită frumuseţii sale, modelul spaniol avea doar 20 de ani când a ajuns la New York, unde se bucura de un stil de viaţă la care unii doar visează.

Aceasta şi-a început cariera în Barcelona şi a colaborat cu branduri faimoase precum Revlon, Opium şi Yves Saint Laurent, iar prima dată când a pozat pentru revista Vogue a fost în 1981.

„Apăream pe coperţile tuturor revistelor, eram iubită de toată lumea. Mi s-a oferit un milion de dolari pe an pentru doar 20 de zile de lucru. Acest lucru s-a întâmplat timp de trei sau patru ani”, spune Nastasia Urbano.

„Luam masa cu Jack Nicholson, Andy Warhol şi chiar Roman Polanski. Mă duceam la aceleaşi petreceri unde se duceau Melanie Griffith, Don Johnson şi formaţia Simon şi Garfunkel”, continuă aceasta.

Viaţa Nastasiei s-a schimbat după ce l-a cunoscut pe viitorul ei soţ. Aceasta susţine că bărbatul i-a luat totul. „Singurul lucru bun din acea relaţie sunt copii mei, restul este oribil. El plătea pentru tot cu banii mei. La numai două zile după ce ne-am cunoscut, mi-a spus să îi cumpăr o maşină BMW iar eu, ca o proastă, am semnat cecul. Eram îndrăgostită”, spune Nastasia.

Modelul, care acum suferă de depresie, susţine că a fost dată afară din mai multe case din cauza faptului că nu mai putea să îşi plătească chiria. Aceasta alternează acum, între dormitul pe canapelele prietenilor şi uşile clădirilor de pe străzile Barcelonei.

„Îmi doresc să trăiesc, nu doar să supravieţuiesc. M-am săturat să tot cerşesc pentru bani. Toţi cunoscuţii mei au plecat, iar eu nu sunt suprinsă de acest lucru”, continuă Nastasia. „Vreau să fiu văzută bine de copii mei. Vreau să mă fac bine ca ei să fie mândri de mine”, adaugă aceasta.

Un grup de foşti colegi ai modelului s-a decis să o ajute, după ce a aflat despre cum trăieşte aceasta acum. Foştii ei colegi au iniţiat o campanie online pentru strângerea de donaţii, iar pe pagina campaniei au scris următorul mesaj: „Dacă vreodată aţi fost impresionaţi de fotografiile ei sau aveţi vreo legătură cu lumea modei, vă rugăm să o ajutaţi pe Nastasia!”.

„Sunt pur şi simplu şocat. Nimeni nu se aştepta la asta. Noi eram la nivelul de prinţi şi prinţese, dar Nastasia era o zeiţă”, declară o fostă colegă a modelului, Ruth Schuler.

„Îmi amintesc de ea ca fiind introvertită, foarte frumoasă şi foarte generoasă cu ceilalţi. Primul lucru pe care vrem să îl facem este să vorbim cu ea, să aflăm cum se simte şi de ce are nevoie”, continuă aceasta.

„Ar putea să facă multe lucruri, nu doar să fie model. Ar putea să participe la conferinţe de presă, să ţină discursuri şi alte activităţi de acest fel. Sunt pregătită să o ajut şi să vorbesc cu fotografi şi agenţii de modă pentru ca ea să lucreze din nou”, spune un alt coleg, Hernando Herrera.

Deocamdată, în cadrul campaniei online s-au strâns peste 2.700 de euro.

 

Sursa: mediafax.ro

Facebook Comments