Porția de sănătate din orzul verde

by Dana B.

Orzul verde (Hordeum vulgare), ca planta cu efecte remarcabile asupra organismului, a fost folosit in medicina traditionala a mai multor popoare din Europa si Asia indepartata, inca din antichitate. Prin urmare, in acelasi timp purificator dar si tonic, sucul de orz verde este utilizat cu succes ca remediu principal sau ca adjuvant (in bolile grave) in urmatoarele afectiuni:

Boli ale aparatului digestiv: stomatita, anorexie, gastrita, ulcer, pancreatita (adjuvant), colita. Cazurile de gastrita si ulcer raspund favorabil foarte rapid la administrarea de suc sau de pulbere diluata in apa.
Boli hepatice: hepatita virala, adjuvant in ciroza, colecistita. In cazul bolilor hepatice tratamentul se deruleaza in general pe o perioada mai lunga de timp (de ordinul lunilor de zile), in care este necesara respectarea stricta a dietei si folosirea plantelor cu efecte de tonifiere si decongestionare hepatica.
Afectiuni cardio-vasculare: cardiopatie ischemica, ateroscleroza cerebrala, infarct miocardic, hiper si hipotensiune arteriala, hemoroizi, ulcere varicoase, tromboflebite. beneficii orz verde
Afectiuni ale sistemului nervos: retard psiho-motor, neurastenie, insomnie, schizofrenie, epilepsie, nevralgie de trigemen, nevralgie faciala.
Afectiuni metabolice: diabet, obezitate, anemie, carente de minerale si vitamine.
Afectiuni respiratorii: astm bronsic, bronsita, gripa, viroza pulmonara, TBC pulmonar, rinita alergica.
Afectiuni maligne: cancer cu diferite localizari; in aceste cazuri sucul de orz verde este doar un adjuvant pretios care va completa tratamentul dietoterapeutic si fitoterapeutic adecvat.
Dereglari hormonale: hiper si hipotiroidie; pentru aceste tulburari se va asocia cu dietoterapie si folosirea suplimentara a unor plante medicinale.
Afectiuni ale oaselor: reumatism articular acut, lombo-sciatica, artrita.
Afectiuni ale pielii: acnee, pistrui, dermatita, eczeme; in cazul bolilor de piele se poate aplica sucul proaspat si extern, prin tamponarea zonelor afectate. Aceasta va grabi considerabil vindecarea, datorita proprietatilor antiseptice si cicatrizante ale acestuia.
Boli ale aparatului reproducator: sterilitate, impotenta
Afectiuni oculare
In cazul persoanelor sanatoase extractul din orz verde poate fi utilizat pentru cresterea vitalitatii, purificarea organismului, amplificarea potentei, reglarea apetitului, in astenia de primavara, sau pur si simplu pentru a face fata cu succes perioadelor solicitante din punct de vedere fizic sau mental. Iata cum puteti folosi orzul verde:

Pulberea de orz verde. O doza se obtine amestecand 1 lingurita (2 grame) de pulbere de orz verde cu 60-75 ml apa sau suc de fructe. Este bine sa folosim o apa de calitate cat mai buna (de preferat apa plata sau apa de izvor dar nu apa minerala carbogazoasa sau ceai). Pentru a pastra integral proprietatile terapeutice ale pulberii din orz verde, nu se va pune in contact cu bauturi fierbinti. In cazul persoanelor care doresc sa isi mentina tonusul si sanatatea la un nivel foarte bun, a celor ce urmaresc amplificarea vitalitatii, a potentei, a capacitatii de concentrare si focalizare mentala se recomanda administrarea dozei precizate de 1-2 ori pe zi, cu 30 de minute inainte de a manca, pe stomacul gol. In cazul persoanelor care se confrunta cu afectiuni ce necesita tratamentul cu pulbere de orz verde se va administra cate o doza de 3 ori pe zi (dimineata, la pranz si seara) cu 30 de minute inainte de masa, pe stomacul gol.
Sucul de orz verde. Se administreaza numai pe stomacul gol, doza zilnica fiind de 50 ml de suc proaspat extras. Sucul se consuma in amestec cu 150 ml de apa sau suc de fructe si nu se mananca nimic timp de 30 de minute dupa administrare. Momentul favorabil pentru administrarea sucului este dimineata, dupa trezire. Sucul se va bea lent, cu inghitituri mici, fara graba.

 

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments