Porția de sănătate ascunsă în păpădie

by Dana B.

Apare imediat dupa instalarea primaverii si este foarte cautata de copii dupa ce a inflorit. Papadia, caci despre ea este vorbaeste una din cele mai puternice plante antitoxice si depurative de la noi. Frunzele, tulpinile si radacinile sale ajuta la mobilizarea si eliminarea toxinelor din organism, intensifica tranzitul intestinal si cresc tonusul intregului organism. Iata si alte efecte terapeutice ale papadiei:

  1. Trateaza varicele si ulcerul varicos cu ajutorul papadiei. Reteta: infuzie din 2 lingurite de planta intreaga (frunze, rizom, radacina) uscata si maruntita peste care se toarna o cana de 200 ml cu apa clocotita. Se lasa 20 de minute, se strecoara si se consuma 2-3 cani pe zi dupa mesele principale.
  2. Scapa de eczeme cu decot de papadie. Reteta: decot din 1-2 lingurite de pubere de radacina uscata la o cana cu 250 de ml de apa, se fierbe 10 de minute si mai apoi se strecoara. Se consuma 2-3 cani pe zi.
  3. Cura de slabire cu papadie. Reteta: decot din 1 lingurita de publere de papadie, frunze de mesteacan, flori de soc, volbura la o cana cu apa de 250 de ml. Se fierb toate ingredintele 15 minute. Dupa ce se raceste se consuma. Pentru a slabit cu ajutorul acestei retete este necesar sa consumati bautura dupa fiecare masa, de 2-3 ori pe zi, fara zahar. Este recomandat sa consumati papadie pana cel tarziu la jumatatea lunii iunie, deoarece dupa aceasta perioada ea devine foarte amara.

Papadia este recomandata in tratarea mai multor afectiuni, ca de exemplu: litiaze biliare si renale, eczeme, acnee, fermentatii intestinale, hemoroizi, insuficienta hepatica, guta, furunculoza, astenie, negi, anemie, reumatism, pistrui, obezitate, celulita, friguri, boli de rinichi, hemoragie, transpiratie, varice, ulceratii, tulburari de metabolism, artrita, inflamatii ale ganglionilor.

 

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments