PONTA SUSTINE CEREREA DE GRATIERE A LUI GICA POPESCU, DAR CA SIMPLU CETATEAN

by Sida Voicu

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, pentru „Gândul”, că, în calitate de „simplu cetăţean”, susţine cererea de graţiere a lui Gică Popescu, însă în calitate de şef al Executivului nu se poate pronunţa.

„Ca premier nu mă pot pronunţa. Ca simplu cetăţean al României, sigur că susţin cererea de graţiere”, a declarat pentru „GândulVictor Ponta, atunci când a fost întrebat dacă va susţine cererea de graţiere individuală a lui Gică Popescu.

Anunţul premierului vine după ce, în cursul acestei după-amiezi, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea a declarat că va semna petiţia către şeful statului, Traian Băsescu, privind acordarea graţierii individuale pentru Gică Popescu.

„Ca cetăţean al României, dacă va trebui să înaintăm o petiţie pentru graţiere inividuală către preşedintele statului român, pentru Gică Popescu, personal, aş semna-o şi o s-o semnez, să ştiţi”, a precizat Zgonea.

El a arătat că Gică Popescu este un om care a făcut foarte mult bine României şi cu care românii s-au lăudat.

„Este de o sută de ori mai cunoscut decât orice politician din România. Despre Gică Popescu, dacă te duci din Turcia până în Barcelona sau până în nordul Europei, toată lumea ştie că a fost căpitanul Barcelonei şi căpitanul echipei naţionale”, a susţinut Zgonea.

El a menţionat că este prieten cu Gică Popescu şi că a jucat fotbal cu acesta.

„Gică Popescu este prietenul meu. Am jucat fotbal împreună. Îl susţin sută la sută. Regret că justiţia nu are şi o componentă socială. E un simbol pentru mine, ca oltean. Îl apreciez şi sunt alături de familia sa”, a spus Zgonea.

Şi preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că se alătură demersului privind strângerea de semnături pentru graţierea lui Gică Popescu, opinând că „sunt momente în care trebuie să învăţăm să ne preţuim simbolurile naţionale şi să luăm atitudine atunci când acestea traversează clipe dificile ale vieţii lor”.

 

Sursa: http://www.mediafax.ro/social/ponta-despre-cererea-gratierii-lui-popescu-ca-premier-nu-ma-pot-pronunta-ca-simplu-cetatean-o-sustin-12212413

Facebook Comments