PONTA ANUNTA POSIBILITATEA CA TVA SA FIE REDUSA LA FRUCTE SI LEGUME

by Sida Voicu

Fructele şi legumele sunt următoarele pe lista reducerii de TVA, spune premierul Victor Ponta. Declaraţia prim-ministrului a venit după ce în ultimele zile s-a tot vehiculat că, după sectorul de panificaţie, ar urma reducerea TVA la carne. 

„Din punctul meu de vedere, trebuie să mergem, atât cât se poate, tot spre zone ţintite (…) Eu aş vrea la fructe şi legume, pentru că acolo avem iarăşi o evaziune uriaşă şi o competiţie neloială între producătorii locali şi fructele-legumele care se aduc din afara Uniunii Europene sau cele din UE unde avem evaziune la taxele intracomunitare”, a spus Ponta la un post de televiziune.
„Haideţi să încercăm să vedem, poate le putem face împreună”, a spus Ponta, întrebat dacă asta înseamnă că fructele-legumele se află înaintea produselor din carne în ceea ce priveşte reducerea TVA.

El a precizat însă că sunt aşteptate cifrele pe primul semestru privind încasările din TVA la pâine.

O cotă redusă de TVA la produsele agroalimentare de bază cu condiţia asigurării spaţiului fiscal necesar şi revenirea la TVA de 19% în măsura în care cadrul fiscal-bugetar va permite sunt unele dintre prevederile din noul program al Guvernului.

La finele lunii decembrie, premierul Ponta declara că o eventuală reducere a taxei pe valoarea adăugată la alte produse decât pâinea va fi analizată doar după 1 iulie.

TVA a fost majorată de Guvern, în vara anului 2010, de la 19% la 24%.

Premierul a mai arătat că revenirea taxei pe valoarea adăugată la nivelul de 19% este sustenabilă doar dacă România va continua să înregistreze aceeaşi creştere economică de anul trecut, de peste 3%.

SURSA: www.antena3.ro

Facebook Comments