Pompierii arădeni au avut 40 de intervenții în doar 24 de ore

by Florian Popa

Toate subunitățile de intervenție ale ISU ARAD au fost implicate în misiuni de intervenție în ultimele 24 de ore. Din cele 14 incendii, 12 de vegetație uscata, 1 casa și 1 post trafo. În localitatea Cuied, un incendiu de vegetație uscata s-a propagat pe terenurile unei ferme și a aprins turba depozitată pentru a fi folosita la fertilizarea terenurilor. A intervenit Detașamentul de Pompieri Sebiș, Garda nr. 1 Sebiș cu o autospeciala de stingere, o autospeciala de teren și 9 subofiteri. Intervenția a durat mai bine de 5 ore.

În aceasta dimineața, în jurul orei 04.00, Detașamentul de Pompieri Arad a intervenit cu două autospeciale de stingere, o autospecială SMURD și o autospecială descarcerare în localitatea Vladimirescu pentru stingerea unui incendiu la o casă. În momentul sosirii echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta violent și generalizat la acoperiș. Condițiile care au favorizat dezvoltarea și propagarea incendiului au fost observarea târzie a evenimentului și codițiile meteo (vânt). Focul a fost stins după aproximativ 4 ore, intervenția fiind dificilă datorită întinderii incendiului și a riscului de prăbușire a construcției. A ars tot acoperișul și bunurile din casă. Cauza probabilă „jar sau scântei și coșul de fum deteriorat”.

Echipajul SMURD al Punctului de Lucru Vladimirescu a acordat prim ajutor și a transportat la UPU, o femeie, proprietara locuinței, care acuza stare de rău în urma unui atac de panică.

Facebook Comments