Polițiștii rutieri arădeni au demarat mai multe acțiuni, care vizează conducătorii de biciclete și trotinete electrice

by Andreea Radu

Sub coordonarea Serviciului Rutier, polițiștii rutieri arădeni au demarat mai multe acțiuni în municipiu, pentru conștientizarea, de către conducătorii de biciclete și trotinete electrice, a pericolelor la care se expun prin nerespectarea legislației rutiere.

În anul 2023, nerespectarea legislației de această categorie de participanți la trafic reprezintă una din cauzele principale de producere a accidentelor rutiere cu consecințe grave, astfel că aceste acțiuni s-au desfășurat pe două paliere: de informare asupra consecințelor nerespectării legii și luarea de măsuri legale (sancționarea contravențională), unde s-a impus.

În perioada 1-17 septembrie a.c., au fost verificați 296 de conducători de biciclete și trotinete electrice, fiind aplicate 189 de sancțiuni contravenționale, 165 pentru lipsa elementelor reflectorizante și 24 pentru deplasarea cu aceste mijloace de transport sub influența alcoolului. Totodată, au fost distribuite veste reflectorizante și pliante cu informații utile, despre regulile de circulație aplicabile acestei categorii de participanți la trafic.

Acțiunile polițiștilor se desfășoară până la sfârșitul lunii septembrie.

Facebook Comments