POLITISTII DIN CHISINEU CRIS AU VERIFICAT LEGALITATEA MUZICII AMBIENTALE DIN BARURI SI DISCOTECI

by webeditor
Poliţiştii Secţiei nr. 3 Poliţie Rurală Chişineu Criş au depistat un bărbat, care în calitate de administrator al unui local, a difuzat muzică ambientală fără respectarea legislaţiei privind drepturilor de autor şi a drepturilor conexe.
În urma unei acţiuni desfăşurate,  în barurile şi discotecile situate pe raza de competenţă a secţiei, poliţiştii au constatat că bărbatul a difuzat de pe un calculator, muzică ambientală fără a deţine autorizaţie neexclusivă prevăzută de lege, reprezentând drepturile de autor.
De asemenea, în urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că programul de difuzare a muzicii ambientale pentru calculatorul instalat nu a fost autorizat, unitatea centrală a calculatorului fiind ridicată în vederea expertizării.
Cel în cauză este cercetatat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de reproducere neautorizată pe sisteme de calcul a programelor pentru calculator în oricare dintre următoarele modalităţi: instalare, stocare, rulare sau executare, afişare ori transmitere în reţea intern şi comunicarea publică a operelor sau a produselor purtătoare de drepturi conexe, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea nr. 8/1996 –privind drepturile de autor şi a drepturilor conexe.
Facebook Comments