Polițiștii de la Rutieră au dat sute de sancțiuni într-o singură zi. Pietoni, bicicliști, șoferi au căzut victime controalelor

by Andreea Radu

Polițiștii Serviciului Rutier au desfășurat, sâmbătă, două acțiuni, pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere. Activitățile s-au desfășurat, în prima parte a zilei, în mediul rural, iar în a doua parte a zilei, în mediul urban.
Au fost aplicate 307 sancțiuni contravenționale, dintre care 167 pentru depășirea vitezei legale de deplasare. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 130.500 de lei. Polițiștii au sancționat contravențional, pentru nerespectarea legislației privind circulația pe drumurile publice, 8 pietoni și 6 bicicliști.
Au fost reținute 17 permise de conducere, dintre care, câte 7 pentru depășirea vitezei legale și depășirea neregulamentară, și 3 pentru consum de alcool (valoare de până 0,39 mg./l. alcool pur în aerul expirat).
Au fost constatate două infracțiuni la regimul circulației: una pentru conducere sub influența alcoolului și o conducere fără permis.
Aceste acțiuni/razii se desfășoară permanent, pentru impunerea unui climat de ordine și siguranță, precum și disciplina în trafic.

Facebook Comments