Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat 93 de cetăţeni străini, ascunşi în două mijloace de transport

by Florian Popa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat 93 de cetăţeni din Bangladesh, Egipt și India care intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două mijloace de transport. Aceştia doreau să ajungă în mod fraudulos în diferite state din vestul Europei.
În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, doi cetățeni români, unul conducând un ansamblu rutier înmatriculat în România și celălalt o autoutilitară înmatriculată în Cehia.
Șoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, paleți și polistiren, pentru societăți comerciale din Cehia și Austria.
În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al celor două mijloace de transport. Astfel, în urma verificării automarfarului, s-a constatat că în compartimentul pentru marfă erau ascunse 70 de persoane, în autoutilitară au fost descoperiţi ascunşi alţi 23 de cetăţeni străini.
Cei în cauză au fost preluați și transportați la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, colegii noștri au stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh, Egipt și India, cu vârste cuprinse între 20 și 54 de ani, toți intrați legal în țara noastră în baza documentelor personale
În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Facebook Comments