Polițiștii au reținut un braconier, pe fondul de vânătoare Variaș. Bărbatul deținea ilegal o armă cu glonț

by Andreea Radu

Știri Arad. La data de 22 decembrie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explovizi și Substanțe Periculoase au rețiut un bărbat pentru 24 de ore, pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul armelor și munițiilor.

Astfel, în urma activităților informative, polițiștii, în colaborare cu reprezentanții fondului cinegetic nr. 12 Variaș, administrat de către AJVPS Arad, au depistat un bărbat pe raza fondului de vânătoare, în zona denumită „Pădurice”, care la vederea autoturismului de teren cu care se deplasau reprezentanții fondului cinegetic, a fugit dispărând într-o lizieră de pomi.

În urma scotocirii zonei, acesta a fost depistat și identificat ca fiind un bărbat de 33 de ani din Arad și care avea asupra sa o armă letală cu glonț, fără elemente de identificare și cu care a tras două focuri de armă înspre rațele sălbatice care se aflau pe canalul din acea zonă, însă fără a împușca vreuna.

Fiind efectuate verificări, s-a constatat că acesta nu este autorizat să dețină, să poarte și să folosească arme și muniții letale sau neletale, de asemenea, pe numele acestuia, nu există eliberate permise de armă.

Bărbatul ar mai fi declarat la fața locului că a cumpărat arma în urmă cu câteva zile, de pe internet, aceasta fiind adusă la domiciliul său de către o persoană necunoscută, ambalată împreună cu muniția și proiectilele aferente.

Pe numele acestuia a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă letală fără drept și braconaj cinegetic, fiind introdus în arestul I.P.J. Arad pentrun 24 de ore.

Facebook Comments