Poliţiştii au pus stăpânire pe Capitoliu. Urmează arestările

by Adrian Pavel

Haos la Washington, unde protestatarii pro-Trump au trecut mai multe baricade şi au luat cu asalt Capitoliul şi au pătruns în clădirea unde Congresul SUA își desfășoară lucrările. Au fost operate mai multe arestări, iar Congresul şi-a reluat şedinţa după câteva ore de haos.

Clădirea Capitoliului este acum securizată, a fost anunţul făcut de şeful pazei pentru reporterii aflaţi la faţa locului.  Legislatorii sunt hotărâţi să finalizeze certificarea voturilor Colegiului Electoral în această seară. Senatorul democrat Joe Manchin a declarat pentru CNN: „Aceşti bătăuşi nu ne pun pe fugă”.

Nancy Pelosi, preşedinta Camerei Reprezentanţilor, a transmis o scrisoare colegilor ei în care a anunţat că liderii Congresului american au decis să reia sesiunea pentru certificarea victoriei preşedintelui ales Joe Biden odată ce Capitoliul este evacuat şi verificat, conform rtv.net.

Poliţia Metropolitană a anunţat că a făcut cel puţin 13 arestări – persoane din afara Washington DC. Poliţia Capitoliului a reţinut aproximativ 20 de oameni.

Facebook Comments