Polițiștii arădeni au desfășurat acțiuni preventive în mai multe școli din județ

by Andreea Radu

Polițiștii compartimentului de analiză și prevenire a criminalității împreună cu cei ai orașului Lipova, Biroului Rutier și de proximitate au desfășurat activități preventive în scopul prevenirii delincvenței juvenile și al siguranței rutiere.

În perioada 7 – 11 mai 2018, oamenii legii au desfăşurat o serie de activităţi destinate elevilor și preșcolarilor.

La activitățile de prevenire a delincvenței juvenile au luat parte elevi ai unităților de învățământ din municipiu și județ, respectiv ai Colegiului de Artă Sabin Drăgoi din Arad, Colegiului tehnic Aurel Vlaicu Arad și ai Liceului Atanasie Marienescu și Sever Bocu din Lipova.

Discuțiile au vizat recunoașterea formelor de manifestare a violenței, sancționarea ei și identificarea unor metode în vederea adoptării unui comportament non-agresiv.

A mai participat și sociologul criminalist Luca Vicenti care a prezentat propriile studii cu privire la delincvența juvenilă și apartenența la grupurile infracționale din Sicilia.

Activitatile de educație rutieră s-au desfășurat la Gradinița Bambi din municipiu, unde preșcolarilor le-au fost prezentate locurile special amenajate pe unde au voie să treacă(zebra) și cum pot să o facă (cu o prealabilă asigurare și numai pe culoarea verde a semaforului electric).

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare.

Facebook Comments