POLITICA INTRA CU BOCANCII IN FOTBALUL ARADEAN

by Sida Voicu

Apucăturile dâmboviţene au trecere şi la Arad, unde mai nou se copiază tot ce e rău pe la Bucureşti. De exemplu, la fotbal. Dacă la Bucureşti Ponta şi Dragnea şi-au băgat nasul unde nu le fierbea oala, adică la alegerile pentru şefia Ligii Profesioniste de Fotbal, unde l-au impus pe Gino Iorgulescu, la Arad politicienii au văzut că se poate şi au început să se implice şi ei în alegerile de la Asociaţia Judeţeană de Fotbal.

Astfel că, cu o săptămână înaintea alegerilor, câţiva politicieni din Arad se înghesuie să dea o mână de ajutor pentru un anumit candidat. GogUTA a auzit, zilele trecute, o discuţie pe holurile AJF-ului despre cum vor decurge lucrurile şi cum s-au făcut jocurile pentru ca la şefia AJF să fie continuitate. Cică unii candidaţi cu reale şanse ar fi fost convinşi în ultimul moment să-şi vadă de treabă, pe linie de partid şi de stat, pe principiul că e mai bine să fie bine, decât să fie rău. Aşa că au trecut cu arme şi bagaje în tabăra care trebuie. O dată rezolvată problema unui mare contracandidat, au început vizitele prin judeţ. Pe la primari. După modelul de la precedentele alegeri, primarii, care sunt în general cei care susţin fotbalul în judeţ, sunt rugaţi de şefii de la centru să-i „convingă“ pe şefii de cluburi să meargă cu cine trebuie, pentru binele fotbalului arădean, dar nu numai. La mijloc mai e o miză: conturile AJF-ului, care sunt cam goale şi pe care unii n-ar dori să le vadă … alţii.

Acuma dacă schema cu implicarea primarilor mai ţine, ca şi în urmă cu patru ani, rămâne de văzut. S-ar putea să nu mai ţină, fiindcă atunci a fost o mişcare de ultimă oră, iar acum adversarii sunt pregătiţi. Rămâne să vedem pe 7 februarie. Până atunci, politicienilor, spor la treabă prin judeţ.

Facebook Comments