Poenaru nu pleacă de la UTA și ascunde targetul impus de conducere: „Nu vreau să creez o presiune în plus, nu fug, nu sunt laș!”

by Sorin Haut

Ilie Poenaru, antrenorul celor de la UTA, ascunde targetul de puncte trasat de conducere în următoarele trei etape, ceea ce îi convine atât lui cât și conducerii, obișnuite în mandatul lui Meszar cu lipsa de transparență. Este clar că la UTA lucrurile sunt ținute la secret, departe de ochii suporterilor, cei care în schimb sunt buni când trebuie să îngroașe conturile clubului cu banii din abonamente și bilete și răi când critică pe bună dreptate atât politica clubului cât și rezultatele, atât pe plan managerial cât și sportiv. Aflat în afara obiectivului pe care de altfel și l-a impus încă de la venirea la UTA, calificarea în play-off, Poenaru se ascunde acum după tot felul de declarații șmecherești și anunță că nu are gânduri de plecare. Probabil că așa cum salariile nu au fost de fapt blocate, ci doar întârziate, nici acest target de puncte nu există, fiind declarat mai mult pentru a-i liniști pe suporteri, supărați că la UTA nu se iau măsuri după criza de rezultate: Am avut o discuție cu conducerea clubului, avem un target în aceste trei meciuri, un target intern, despre care nu vreau să vorbesc mai multe pentru a nu crea o presiune în plus asupra jucătorilor. E clar, eu îmi doresc trei victorii, dar în momentul în care începe meciul depinde doar de jucători, de ceea ce fac ei. În fotbalul din România răbdarea nu prea există, toată lumea dorește ca în primele 4-5 luni de zile să faci o echipă bună, care să se bată acolo sus. Sunt cazuri în care poate să-ți iasă, dar asta depinde și de ceea ce ai la dispoziție și de conjunctură, dar sunt situații în care lucrurile merg puțin mai greu. Noi, din păcate, suntem în ultima categorie, cu oscilații. Facem meciuri bune, mai puțin bune și chiar slabe, încă nu există acel echilibru. Dar, echipa are potențial și asta e cel mai important. Nu sunt eu pe primul plan, importantă este echipa și ca ea să facă puncte și să urce în clasament. Nu e important Poenaru, stafful sau altcineva, ci doar echipa. Ea trebuie să fie conștientă că poate să îndrepte lucrurile. Eu nu sunt genul care să renunțe, nu sunt un laș, nu fug. Știu cât muncesc, știu ceea ce fac zi de zi. Într-adevăr, lumea este supărată, dar cu toții suntem supărați. Sunt și eu frustrat, dar, fără să-mi caut alibiuri, nu sunt eu vinovat sută la sută pentru toate aceste eșecuri , a declarat Poenaru în conferința de presă de la sediul clubului.

Povești cu targeturi și salarii blocate, când de fapt la UTA este liniște și pace…

Blocarea salariilor a fost așa cum ne așteptam doar o fumigenă menită să trezească la viață echipa și oficialii UTA-ei au întors-o ca la Ploiești, Poenaru anunțând că salariul pe septembrie va intra în conturi dacă utiștii îi bat duminică pe piteșteni. Deci, nu mai e valabil ceea ce chiar conducerea anunța la începutul săptămânii, că salariul se va debloca doar când echipa va reveni în obiectiv, adică locurile 1-8! În această dimineață, domnul Meszar a venit în vestiar, în fața echipei și a avut o discuție referitor la blocarea acelui salariu. Dânsul a asigurat atât echipa, cât și staff-ul , că este alături de noi și că ne susține în continuare. În cazul în care vom avea o victorie cu Piteștiul, luni vor fi salariile plătite și – bineînțeles – și prima dacă ne vom clasa pe locul pentru care avem prevăzute aceste bonusuri. Iar, referitor la ceea ce s-a scris în unele ziare, vreau să spun că nu sunt probleme financiare de niciun fel. Trebuie să asigurăm și suporterii noștri că UTA nu are vreo problemă financiară în acest moment și că, din punctul de vedere al salariilor, sunt bani și pentru următoarele șase luni de acum acolo, sunt banii în cont. Am vrut să fac această precizare pentru că este important ca lumea să nu se îngrijoreze, pentru că s-a scris că s-au blocat salariile din cauză că nu sunt bani. Nu, sunt bani, a fost o decizie luată pentru că trebuia să se ia o decizie, atât pentru jucători, cât și pentru noi ca staff. Despre asta este vorba. Este important că domnul Meszar a venit în vestiar, a stat de vorbă cu jucătorii, totul a fost foarte OK și jucătorii au răspuns pozitiv la ceea ce a spus dânsul”, a adăugat Poenaru în conferința de presă de dinaintea meciului cu FC Argeș. Ca la noi, la nimeni, am zice noi, dar UTA sub mandatul neoficial al lui Meszar devine tot mai ridicolă de la o zi la alta.

Facebook Comments