PNL și USR continuă bătălia pentru ciolan. Nu s-a ajuns la o înțelegere privind viceprimarii

by Florian Popa

Reprezentanții USR PLUS au avut astăzi o nouă întâlnire cu primarul Aradului, domnul Călin Bibarț și cu o parte a consilierilor locali ai PNL. Au fost agreate anumite aspecte legate de organizarea CL, iar în privința viceprimarilor, partidele au decis că nu pot ajunge la un acord.

A fost agreată structura celor cinci comisii speciale propusă de USR PLUS cu o zi înainte, cu câte 5 membri, urmând ca alocare acestora și a președinților să fie stabilită după consultarea tuturor partidelor din CLM, luni, de la ora 14:00.

A mai fost ridicată problema drumului expres Arad – Oradea, unde atât municipiul cât și județul sunt implicate într-un parteneriat cu omologii din Bihor și cu Ministerul Transporturilor. Înțelegem utilitatea acestei lucrări de infrastructură și suntem de acord cu ea. Dorim totodată să ne asigurăm că dacă vom face noi treaba Ministerului (practic asta se va întâmpla, cele 4 UAT-uri vor construi efectiv drumul, în timp ce MT se va ocupa de obținerea finanțării și de exproprieri), măcar nu va trebui să scoatem și bani din buzunar.

„În privința desemnării viceprimarilor, USR PLUS a explicat încă o dată poziția pe care a avut-o de la început: dorim implicarea în actul executiv, partajarea acestuia în raport cu voturile exprimate de arădeni. Pentru a echilibra faptul că primarul și tot aparatul primăriei sunt ai PNL, considerăm necesar ca ambii viceprimari să vină de la alte formațiuni politice decât cea liberală.

Următoarea întâlnire va avea loc luni, cu o oră înainte de prima ședință extraordinară din cele două ale zilei, cu participarea tuturor partidelor din CLM, pentru a conveni repartizarea în comisii și desemnarea primului președinte de ședință“, se arată într-un comunicat al USR PLUS Arad.

Facebook Comments