PNL Arad e tot mai mic. Falcă nu mai obține funcții nici măcar pentru el

by Cosmin Mihuta

Vă mai aduceți aminte de perioada 2008-2012, când pedelistul Gheorghe Falcă obținea funcții pe bandă rulantă pentru colegii arădeni în Guvern, Parlament sau diferite agenții naționale ? Pe atunci, primarul Aradului era în plină glorie, cu nașul Băsescu la butoane, și nu rata emisiune TV sau întrunire publică să nu se bată cu pumnul în piept cât de tare e la București. După plecarea nașului de la Cotroceni, influența lui Gheorghe Falcă a început să scadă dramatic, ajungându-se astăzi ca aproape nimeni din conducerea centrală să nu mai aplece urechea la dorințele președintelui PNL Arad.

Rezultatele tot mai slabe pe care le obține PNL la Arad au făcut ca președintele Falcă să nu mai obțină nicio funcție importantă la nivel central. În Parlament, de exemplu, cei doi liberali arădeni nu au prins nici măcar un șef de comisie. La fel s-ar întâmpla și în cazul în care PNL ar prelua guvernarea. Arădenii sunt lăsați pe dinafară, spre deosebire de alte vremuri, când PDL Arad dădea ministrul de Interne (Constantin Traian Igaș), ministrul Muncii (Claudia Boghicevici), șeful Fiscului (Sorin Blejnar) și așa mai departe.

În guvernul din umbră al PNL, prezentat în aceste zile de presa centrală, nu-și găsește locul niciun arădean, nici măcar eternul candidat la funcția de ministru de Interne, Gheorghe Falcă, post care ar urma să fie ocupat de Victor Paul Dobre. Asta în ipoteza în care, prin absurd, PNL ar ajunge să formeze guvernul.

Atât de jos a ajuns nivelul de influență al primarului Gheorghe Falcă în interiorul PNL, încât acesta nu va obține nici poziția eligibilă pentru europarlamentare, pe care și-o dorește cu ardoare, visând să ajungă un politician de talie europeană. Deși a lansat pe toate căile povestea că ar fi fost acceptată candidatura sa, lucrurile stau exact pe dos, conform informațiilor noastre, iar micul politician Falcă va trebui să se mulțumească cu funcția ocupată în prezent, pe care, conform sondajelor, o va pierde cu brio în 2020, la alegerile locale.

Facebook Comments