PNL acuză PMP și USR de înțelegeri secrete cu PSD! Dreapta arădeană se luptă în continuare pe ciolan

by Cosmin Mihuta

Continuă circul pe care îl pune în scenă „dreapta“ arădeană de vreo două săptămâni. O luptă surdă pentru ciolan între USR, PNL și PMP, care nu reușesc să se înțeleagă cine va primi funcția de viceprimar. Pentru că aici e cheia negocierilor: ciolanul. NU proiecte pentru Arad, NU strategii pentru atragerea de fonduri europene, NU binele orașului și al arădenilor. Acești politruci înfometați se ceartă pentru funcțiile de viceprimar, care să le aducă tot felul de beneficii lor și acoliților lor.

O nouă etapă a războiului surd pentru acapararea resurselor Aradului, ale Primăriei Arad, s-a dat sâmbătă, protagoniști fiind Sergiu Bîlcea, unul dintre candidații PNL la funcția de viceprimar, cel puțin la nivel declarativ, și Adrian Wiener, un alt pretendent la acea funcție, deși public se jură că nu… vrea. Războiul se duce deocamdată pe Facebook, unde Bîlcea acuză USR și PMP că vor să se alieze cu PSD și să-l lase astfel fără funcția de viceprimar (a uitat de Bibarț, care și el luptă în aceeași direcție). „O înţelegere urâtă blochează construirea unei majorităţi în Consiliul Local, pentru Arad şi pentru arădeni. În acest moment este evidentă o înţelegere prin spate între PMP, USR şi PSD. Politicieni care vorbesc despre principii în faţă, acţionează de fapt pentru funcţii şi pentru jocuri politice. Nu există un dezacord cu privire la ce trebuie să facem pentru oraş, discuţiile sunt blocate de interese şi calcule politicianiste. USR fuge de responsabilitatea guvernării locale, în parte din calcul electoral, în parte de frica unui eşec. Pentru că una este să critici, alta e să faci ceva în administraţie. PMP vrea să folosească absolut cinic o conjunctură la care electoratul nu îi dă dreptul. Din spatele acestor nimicuri, PSD se bucură. Un partid trimis la colţ de arădeni este adus în jocul deciziilor de politicieni slabi. PNL nu se lasă şantajat de aceşti politicieni care joacă pentru moment, nici nu va dispreţui voinţa alegătorilor. Mai este încă timp şi cred că se profilează două variante principale: 1. USR, PMP şi PSD să îşi asume o majoritate în consiliul local, pe faţă. 2. Să respectăm voinţa alegătorilor arădeni şi să construim totuşi o alianţă funcţională pentru Arad“, scrie Sergiu Bîlcea.

N-a durat mult și a venit replica altui candidat (neoficial), Adrian Wiener, de la USR, care culmea, nu neagă existența vreunei înțelegeri de acest fel cu PMP și PSD, ci e nemulțumit că nu a fost chemat la masa la care s-a discutat despre împărțirea ciolanului. Că doar despre asta e vorba, evident. Despre ciolan și atât. „Înțeleg că azi PNL Arad a avut negocieri politice pentru a configura o majoritate în Consiliul Local Municipal. Nimeni din USRPLUS nu a fost invitat la negocieri. Pot înțelege faptul că nu suntem doriți, că am încurca modus operandi al politicii de debara a PNL Arad și că preferă să realizeze o majoritate fără noi. E de înțeles și faptul că până la urmă tot la oferta de funcții se reduce ‘negocierea’ PNL Arad cu celelate partide. Asta fac de 16 ani – împart dispense și securizează ‘majorități’ conjuncturale bazate pe interese individuale sau de grup. Dar atunci nu mai poți clama transparență, onestitate și interesul Aradului. Niciuna din premisele formării unei majorități transparente nu s-a schimbat pentru USRPLUS: profesionalizarea aparatului administrativ, meritocrație și depolitizare în zona funcțiilor numite, reflectarea corectă a votului arădenilor în executivul Primăriei, proiecte comune curajoase pentru Arad“, scrie Adrian Wiener.

Și circul continuă, pentru că în orele următoare e pregătită o nouă conferință de presă a PNL, urmată probabil de replica celor de la USR. Foame mare, în politica arădeană.

Facebook Comments