Pneumonie acuta: cum sa te refaci mai repede dupa aceasta infectie respiratorie!

by AurelT

pneumonie-acuta

Pneumonia este o boala periculoasa care poate afecta grav nu doar plamanii, ci si intreg organismul. Daca plamanii nu sunt la capacitate maxima, corpul nu este oxigenat si organele nu pot functiona normal. De aceea, poate dura de la o saptamana la cateva luni ca sa te recuperezi complet.

Daca ai fost diagnosticat cu pneumonie acuta, este esential sa urmezi tratamentul prescris de medic. Acesta include multa odihna, hidratare corespunzatoare si administrare de antibiotice in cazul unei pneumonii bacteriene.

Chiar si asa, este posibil sa te simti slabit si lipsit de energie mult timp dupa ce primele simptomele dispar. De asemenea, se poate sa ramai cu o tuse suparatoare. Iti prezentam in acest articol ce trebuie sa faci ca sa te refaci mai repede dupa aceasta infectie respiratorie periculoasa!

Cat dureaza recuperarea dupa pneumonie?

Perioada necesara de refacere dupa pneumonie depinde de:

 • Varsta ta
 • Severitatea bolii
 • Prezenta altor afectiuni de sanatate

In cazul unei pneumonii usoare, simptomele ar trebui sa se amelioreze la 1-2 zile dupa inceperea tratamentului. Chiar daca iti poti relua activitatile intr-o saptamana, oboseala si tusea pot persista o luna intreaga.

Pneumonia severa poate dezvolta complicatii, precum dificultati de respiratie, acumulare de lichid în plamani, sepsis, sindrom de detresa respiratorie acuta si abcese pulmonare. In aceasta situatie, poate fi nevoie de spitalizare, iar durata de recuperare completa se poate prelungi pana la 6 luni sau mai mult.

Cum sa te refaci mai repede dupa pneumonia usoara?

Pentru a te reface dupa pneumonia usoara, este important sa iei urmatoarele masuri:

 • Sa te odihnesti foarte mult
 • Sa te hidratezi. Lichidele hidrateaza corpul, slabesc mucusul din plamani si ajuta la refacerea mucoasei plamanilor.
 • Sa nu fumezi
 • Sa faci exercitii fizice usoare. Miscarea ajuta plamanii sa-si recapete puterea, insa este important sa incepi usor. Daca tusea se agraveaza sau ai probleme cu respiratia, trebuie sa opresti antrenamentul.
 • Sa pastrezi o igiena sanitara buna. Acest lucru te va ajuta sa previi alte infectii.

Cum sa te recuperezi dupa pneumonia severa?

Organismul este foarte slabit dupa pneumonia severa si procesul de recuperare poate dura mult timp.

Iata ce trebuie sa faci pentru a-ti recapata fortele:

 • Odihneste-te cat poti de mult.
 • Mananca o dieta nutritiva. Ai nevoie de multe vitamine, minerale si substante nutritive pentru a-ti intari organismul dupa pneumonie. In acest sens, consuma alimente bogate in proteine, legume cu frunze verzi, fructe si probiotice.
 • Fa miscare, dar nu exagera. Incepe prin a te da jos din pat si plimba-te cateva minute in fiecare zi. Pe masura ce simptomele se amelioreaza, poti creste intensitatea exercitiilor fizice.
 • Urmeaza tratamentul prescris de medic. Ia antibiotice pe toata perioada stabilita de medic, chiar daca incepi sa te simti mai bine dupa 1-2 zile.
 • Renunta la fumat si evita fumatul pasiv. Este esential sa eviti expunerea la orice iti irita gatul si slabeste imunitatea, iar acest lucru inseamna sa renunti la fumat, sa eviti fumatul pasiv, poluarea si alcoolul.
 • Fa exercitii de respiratie profunda. Aceasta te va ajuta sa eliberezi mai repede mucusul din plamani.

Incearca sa revii incet la rutina ta, dar respecta indeaproape indicatiile medicului. Daca recuperarea dureaza foarte mult, poate fi de folos un program specializat axat pe reabilitarea pulmonara. De asemenea, poti apela la suplimente alimentare care intaresc sistemul imunitar si te ajuta sa te recuperezi mai repede dupa pneumonie.

PulmoACTIV este un produs obtinut din uleiuri 100% naturale, conceput de expertii naturopati de la Medicinas impreuna cu Acad. Dr. Farm. Ovidiu Bojor, fondatorul fitoterapiei moderne. Avand o formula inovatoare de ingrediente active, PulmoACTIV ajuta la intarirea imunitatii si refacerea functiei respiratorii.

Asadar, pneumonia acuta este o infectie respiratorie serioasa, care trebuie tratata cu deosebita atentie. Urmeaza sfaturile medicului si intareste-ti organismul pentru a te recupera mai repede.

Facebook Comments