Ploi și furtuni în toată țara

by Dana B.

Este în vigoare o informare meteorologică de vreme rea, pentru toată ţara.

De joi și până sâmbătă va ploua torenţial şi se vor produce furtuni, în special în regiunile din sud, centru şi est. Specialiştii spun că va cădea şi grindină şi că precipitaţiile ar putea ajunge până la 50 de litri pe metrul pătrat.

Informarea de vreme instabilă este valabilă până sâmbătă la miezul nopţii.

În orele următoare condiţiile de furtună vor fi prezente în sudul, în centrul şi, local, în estul ţării. Izolat se vor acumula cantităţi de apă de 30-40 l/mp şi va cădea grindină. Temperaturile maxime vor fi mai mici faţă de zilele precedente şi nu vor mai trece de 23 de grade.

În Bucureşti, ploile cu descărcări electrice se vor înmulţi treptat. Vântul va avea scurte intensificări, iar temperaturile maxime vor avea valori în jur de 22 de grade. Presiunea aerului va fi mai mică faţă de cea confortabilă.

Ploile nu vor ocoli aproape niciun masiv montan. Aversele torenţiale vor aduce pe alocuri peste 50 l/mp, ceea ce va spori şi riscul de viituri. Lipsa soarelui va duce la o creştere mai lentă a temperaturilor.

La malul mării, însă, vremea va rămâne destul de frumoasă şi doar vântul va crea unele probleme pe parcursul zilei. Temperaturile nu vor trece de 18 grade după-amiază, iar apa mării va fi un pic mai rece.

 

Sursa: digi24.ro

Facebook Comments