Plecați cu toții! UTA lui Balint se umple de rușine în Superliga, unde pierde acasă și cu ultima clasată

by Sorin Haut

Pe UTA încep să o părăsească încet-încet și suporterii, mai mult de jumătate din scaunele de pe Arena Francisc Neuman fiind goale la meciul de astăzi cu CS Mioveni, un veritabil duel al suferinței contând pentru etapa a 23-a din Superliga. În tribune s-au aflat doar aproximativ 5000 de spectatori, printre care și fostul finanțator și președinte al UTA-ei din perioada 2006-2008, Nicolae Bara, venit la Arad pentru discuții de a prelua clubul. Fostul om de afaceri stabilit în Austria a urmărit partida de lângă Traian Constantin Igaș, fost Ministru de Interne și președinte de onoare al UTA-ei, cu un rol important în special de intermediar între actuala conducere și Bara. Asta dacă Falcă și Meszar au chef de discuții și nu l-au chemat pe Bara doar pentru o cafea… Investiția de acum 17 ani s-a ridicat la aproape 8 milioane de euro. Revenind la meciul de azi, Balint a preferat să meargă în continuare și inexplicabil pe mâna lui Keseru, mână moartă tot campionatul și să trimită pe teren doi închizători, deși juca acasă cu ultima clasată și avea nevoie de victorie. Gazonul a fost așa cum ne așteptam o mlaștină, jucându-se în condiții de iarnă. Prima parte a fost una deschisă, cu UTA având posesia și nenumărate cornere, dar fără să fie prea periculoasă, insistând cu centrări lungi în careu și greșind mereu la ultima pasă. Keseru a ratat o ocazie bună în minutul 2, când Scarlatache l-a blocat in extremis. În schimb, argeșenii au lovit la prima șansă, Benchaib trecând ca prin brânză prin apărare și păcălindu-l în minutul 9 pe Iacob, prost plasat, cu un șut ușor deviat de la 10 metri. UTA a cerut fault la portarul arădean, jenat de Antal în careu, dar cei din camera VAR nu au intervenit și golul a fost validat.

Cu Bara în tribune pentru a prelua clubul, Mioveniul a dat lovitura la Arad 

Pe un teren tot mai greu, roș-albii au continuat să plimbe mingea fără o finalitate și până la pauză doar Batha a fost aproape de gol, reluând peste poartă din 13 metri în urma unei centrări a lui Hoxhallari. Mioveniul a închis bine culoarele iar pe contraatac s-a dovedit letală, asta însă și cu ajutorul centralului ploieștean Moroiță, care a dictat extrem de ușor, chiar gratuit am spune noi un penalty în minutul 44, la o fază la care Sno a fost atins ușor de Hoxhallari în careu, împiedicându-se apoi de picioarele fundașului gazdelor. Benchaib a transformat cu mult calm și precizie de la punctul cu var, reducând la tăcere tribunele, 0-2! Putea fi chiar scor de neprezentare la pauză în favoarea oaspeților, care au ratat o ocazie imensă un minut mai târziu, când Benga și apoi Iacob au intervenit la sacrificiu în fața lui Antal, acesta șutând din doi metri în portarul arădenilor. Balint a schimbat la vestiare, Keseru și Vukcevic fiind înlocuiți de Milosevic și Benzar, iar debutul părții a doua a început cu mulți nervi și tensiune, dar și cu multe pase greșite și fragmentări. După o oră de joc a fost aruncat în luptă și brazilianul Barbosa, care astfel și-a făcut debutul în tricoul Bătrânei Doamne. Ocaziile au întârziat însă să apară la poarta lui Greab, cu un Garutti imperial în centrul defensivei argeșene.

Zero peste tot în dreptul roș-albilor și o încă o mare pată de rușine pentru Arad

Fără prospețimea fizică pe care a arătat-o la Craiova, UTA s-a chinuit în continuare să aducă mingea în preajma careului advers, dar nu a avut luciditate în ultimii 30 de metri, acolo unde îi lipsește jucători capabili să facă diferența. Timpul se scurgea implacabil și trupa lui Balint nu găsea culoarele spre poartă, doar că a venit minutul 81: Postolachi a câștigat în sfârșit un duel aerian în careul advers, i-a deviat mingea lui Milosevic, iar muntenegreanul a înscris cu un șut puternic din vreo nouă metri. La un minut distanță, Diallo putea închide conturile cu un șut de la marginea careului ce a trecut puțin pe lângă poartă, lăsând deschis finalul de meci. Deși mai avea la dispoziție un sfert de oră, cu cele șapte minute de prelungiri acordate, UTA nu a mai reușit însă mare lucru și se umple de rușine, terminând partida într-un cor de huiduieli și fluierături, scor final 1-2! Dacă nici acum, atunci când, ne întrebam înaintea acestui duel al suferinței. Iată că nici acum nu s-a întâmplat, se fac 13 meciuri la rând și aproape cinci luni fără victorie în campionat, Balint leagă și el al 17-lea meci fără succes la cârma echipei și nu mai e nimic de zis. Poate doar rușine și plecați cu toții! (foto: UTA Arad, facebook)

Formații:

UTA: Iacob – Vukcevic (46 Benzar), Chindriș, Benga, Hoxhallari – Batha, Cascini (59 Barbosa) R.Pop, Ubbink, Postolachi – Keseru (46 Milosevic). Antrenor: Laszlo Balint.

Mioveni: Greab – Sno, Garutti, Scarlatache, Burnea – Panait (54 Lepistu), Lixandru – Antal (70 Diallo), Benchaib (71 Mboumbouni), Carnat (84 Rădescu) – B.Rusu (84 Buziuc). Antrenor: Nicolae Dică.

Arbitri: Andrei Moroiță (Ploiești) – Daniel Mitruți (Craiova), Alexandru Vodă (Alba Iulia). Camera VAR: George Găman (Craiova) și Ferencz Tunyogi (Zalău). Observator FRF: Ioan Onicaș (Zalău), Observator LPF: Ștefan Popa (București).

Facebook Comments