PLATINI: NU-L VOM UITA NICIODATA PE ALFREDO DI STEFANO

by Sorin Haut

Preşedintele UEFA, Michel Platini, a declarat, luni, că lumea fotbalului nu-l va uita niciodată pe Alfredo Di Stefano, care a încetat din viaţă la 88 de ani, informează AFP.

„Sunt extrem de trist la aflarea veştii că Alfredo Di Stefano – un uriaş al fotbalului – ne-a părăsit. Nu-l vom uita niciodată pe Alfredo Di Stefano, un om al cărui talent va rămâne mereu în istoria bogată a fotbalului. Îmi amintesc cât de entuziasmat am fost când am văzut imagini cu el la TV. Din punct de vedere tehnic era minunat, avea o viteză remarcabilă şi era un marcator splendid. Alături de coechipierii săi talentaţi a inventat fotbalul modern. A fost un magician al fotbalului din lumea întreagă”, a declarat Platini.

Fostul fotbalist al echipei Real Madrid, Alfredo Di Stefano, a încetat din viaţă, luni, la spitalul Gregorio Maranon din Madrid, la vârsta de 88 de ani.

Alfedro Di Stefano era internat în spital de sâmbătă, după ce a suferit un stop cardiac la ieşirea dintr-un local aflat în apropierea arenei Santiago Bernabeu.

Născut la 4 iulie 1926 la Buenos Aires, Alfredo Di Stefano şi-a început cariera la echipa River Plate, iar apoi a făcut parte din „echipa de aur” a clubului Real Madrid, în perioada 1953-1963, când spaniolii au cucerit de cinci ori Cupa Campionilor Europeni. Câştigător al Balonului de Aur în 1957 şi 1959, Di Stefano a cucerit de opt ori campionatul Spaniei şi a fost de cinci ori cel mai bun marcator din Primera Division.

Ca internaţional, Di Stefano a jucat şase meciuri pentru Argentina şi 31 pentru Spania.

Sursă: mediafax.ro

Facebook Comments