Planurile României pentru blackout. Nou anunţ al şefului DSU

by Andreea Radu

Raed Arafat a făcut vineri noi precizări cu privire la situaţia în care România s-ar putea confrunta cu o întrerupere generalizată a curentului electric. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a precizat că anumite instituţii ale statului ar trebuie să aibă generatoare de curent electric, care să le asigure continuitatea activităţii în caz de blackout, scrie antena3.ro.
Întrebat, în context, de prevederile legale existente la acest moment, Arafat a declarat: Nu pot să vă spun dacă există pentru fiecare categorie de instituții, dar știu că pentru infrastructură critică, cel puțin așa cum este definită, trebuie să ai astfel de redundanță. Nu poţi să fii o instituție care este clasificată ca o instituție esențială și să nu ai redundanța pe partea de curent și chiar nu numai.
Şeful DSU a mai precizat că există obligativitate nu doar pentru generatoare, ci şi pentru rezervoare de apă.
„Există inclusiv obligația să ai un rezervor de apă care să-ți asigure alimentarea cu apă, dacă se întrerupe pe o durată de timp. Spitalele trebuie să aibă și rezervoare de apă lângă ele”, a spus Raed Arafat.
În ciuda măsurilor prevăzute, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a declarat joi, la Antena 3 CNN, că probabilitatea unui blackout total în România este redusă.

Facebook Comments