PLANTE MEDICINALE CARE NE SCAPĂ DE PARAZIŢII INTESTINALI

by Cristian Dobre

Microbii si parazitii intestinali ne pun deseori la incercare. Sunt peste tot, de aceea lupta cu ei este dura. Bine ingrijit, organismul nu va permite nici o invazie microbiana patogena sau parazitara care sa ii perturbe activitatea. In cazul in care se secreta acizi gastrici si biliari in cantitati suficiente si sunt prezente si bacteriile „utile”, organismul poate elimina toate toxinele, deoarece sistemul sau de aparare este alimentat adecvat si functioneaza normal.

Atunci cand nu se intampla asta, microbii si parazitii gasesc teren propice dezvoltarii. Semnele infectiilor parazitare sunt dureri de cap, dureri abdominale, indigestie, malnutritie, deficienta de substante minerale, epuizare, dureri de spate, de gat, alergii, artrite etc.

Plante medicinale care lupta cu microbii si parazitii intestinali
1. Usturoiul
Una din cele mai cunoscute plante cu proprietati antibacteriane, antiparazitare, antivirale si antifungice este usturoiul. Usturoiul (Allium sativum) este cunoscut inca din antichitate drept un remediu pentru raceli, infectii, boli cardio-vasculare si hipercolesterolemie.

2. Caprifoiul chinezesc
Extractul din fructul caprifoiului chinezesc (Quisqualis Indica), o planta originara din India, asigura o motilitate intestinala fiziologica ce previne stagnarea alimentelor in tractul digestiv.

Se recomanda si in cazul indigestiilor infantile sau in prevenirea malnutritiei cauzate de diferiti viermi intestinali.
Din frunzele acesteia se prepara un unguent impotriva infectiilor pielii cauzate de paraziti. Semintele coapte sunt folosite pentru combaterea rahitismului, diareei si febrei.

In limba engleza, planta se numeste Chinese honeysuckle sau Rangoon creeper.

3. Nuc negru
Extractul din nucul negru (Juglans Nigra) actioneaza ca un tonic general, mentinand starea de sanatate si vitalitate. Substanta sa activa – juglona – este eficienta in lupta impotriva parazitilor.

Continutul de iod natural, cu efect antiseptic, distruge parazitii si viermii intestinali. In plus, si-a dovedit eficienta si in afectiuni ale pielii cum ar fi herpesul, furunculozele, eczemele.

4. Pau d’Arco
Pau d’Arco (Tabebuia Impetiginosa) este cunoscut pentru efectele sale antioxidante, imunostimulente, laxative. Pau d’Arco este utilizat pentru a trata o gama larga de infectii, dupa se precizeaza pe site-ul webmd.com. Acestea includ:
– infectii virale ale cailor respiratorii virale, cum ar fi raceala, gripa si H1N1 (gripa porcina);
– infectii cu transmitere sexuala, cum ar fi gonoreea si sifilis;
– infectii ale prostatei si ale vezicii urinare;
– impetigo si alte infectii parazitare;
– infectii bacteriene si diarea infectioasa.

Alte utilizari pentru Pau d’Arco includ: diabetul zaharat, ulcere, inflamatia stomacului (gastrita), boli de ficat, astm, bronsita, dureri articulare, hernii, furuncule, herpes.

5. Dracila
Extractul din dracila (Berberis Vulgaris) creste pofta de mancare, reduce starea de oboseala, are rol preventiv in formarea calculilor biliari si renali prin imbunatatirea functiilor hepatice si renale; produce o relaxare musculara.

Distruge agentii patogeni ai dizenteriei, holerei, bacteriile care infecteaza plagile, precum si alte microorganisme care provoaca infectii vaginale si ale aparatului urinar. Este eficienta in artrite si conjunctivite.
I se mai spune lemnul galben si are actiune si putere de vindecare a centrilor energetici.

6. Iarba de smirna
Iarba de smirna (Commiphora Myrrha) este un stimulent care creste pofta de mancare. Actioneaza benefic asupra proceselor digestive si protejeaza ficatul impotriva substantelor toxice.

Planta poate fi utilizata si pentru efectele sale antihelmintice. Prin continutul bogat in potasiu, sodiu, silicon, zinc si clor participa la eliminarea substantelor toxice din organism.

Sursa: sanatate.bzi.ro
Facebook Comments