Plante care scad glicemia în mod natural

by Cristian Dobre

Plantele medicinale care contin principii active hipoglicemiante pot fi adjuvante pretioase in cure de lunga durata. Ceaiurile se beau neindulcite, de regula inainte de mesele principale.

Afin– frunzele de afin contin myrtilina, supranumita de unii cercetatori insulin vegetala. Se folosesc sub forma de infuzie preparata dintr-o lingura de frunze uscate la o cana de apa cloctita. Se beau 2 cani pe zi. Anghinare– de la care se folosesc frunzele- scade glicemia probabil datorita unei oxidaze. Infuzie se prepara dintr-o lingurita la o cana de apa, din care se beau 2-3 cani pe zi in cure de 20-30 zile, urmate de egale cu durata curei. Frunze de dud- infuzie din 1-2 linguri la cana, 2-3 cani pe zi. Frunze de nuc- infuzie dintr-o lingurita la cana, din care se consuma 2-3 cani pe zi, sau infuzie concentrate preparata din 4 linguri la cana, din care se iau  3 linguri pe zi

Frunze de salvie folosita sub forma de infuzie dintr-o lingurita la cana. Se consuma 2-3 cani pe zi; Frunze de urzica- infuzie dintr-o lingura de Frunze uscate la o cana; se beau 2-3 cani pe zi; Radacina de brusture sub forma de infuzie dintr-o lingura la o cana de apa- se consuma 2-3 cani pe zi; Teci de fasole care se folosesc sub 2 forme: decoct dintr-o lingurita la cana, 2-3 cani pe zi; infuzie combinata preparata astfel: 4 linguri de planta se lasa la macerat peste noapte intr-un litru de apa, apoi se strecoara si lichidul rezultat se fierbe pana scade la jumatate. Se bea in cursul unui zile. La aceste plante se adauga menta si papadia care, prin marirea secretiei biliare si activarea digestiei, regleaza schimburile nutritive. In cazul obezitatii, nu se  poate recomanda o anumita planta care sa ajute singura  la scaderea greutatii, insa se pot folosi combinatii de plante cu urmatoarele proprietati: o specie laxative care sa grabeasca tranzitul intestinal; plante care sa contribuie la eliminarea excesului de apa din tesuturi, fie prin marirea cantitatii de urina, fie prin transpiratie, plante cu propritati de echilibrare glandulara.

 

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments