PIZZA RAPIDA LA TIGAIE

by webeditor

Mie imi place pizza cu blat subtire, crocant…dar mi-e groaza sa incing cuptorul in bucatarie…caldura mare&stuff.
Solutia am gasit-o din intamplare, pe net, si arata ceva de genul…”iron cast pizza”. Am gasit gramezi de variante…de la tigaie de fonta, la tigaie de clatite, in cuptor sau pe aragaz.
Eu folosesc o tigaie de clatite (tigaie subtire), pe aragaz.

Blat: Pentru 2 pizza trebuie undeva la 150-200gr faina, putina drojdie, putin zahar, sare, si niste ulei. (eu le pun dupa ochi…)
Blatul il fac in doua variante: cu sau fara ulei, respectiv cu sau fara timp de dospire.
De obicei il fac cu putin ulei, si il las la dospit strict pana pregatesc restul ingredientelor. (daca il las la dospit mai mult, blatul devine pufos, se umfla in tigaie).

Ingrediente: eu folosesc ceapa taiata cubulete, ardei rosu taiat cubulete, un salam italian(salam uscat), si mozzarella data la razatoare.
Sos: folosesc de la Dolmio, sos Bolognese picant. Are de toate…si e perfect pentru asa ceva.
(am incercat si strict cu sos de rosii…dar mi s-au parut amarui).

Se ia o bucata din aluat, se intinde subtire (undeva la 5mm grosime), si se pune in tigaie. (forma perfect rotunda o obtin punand tigaia peste blat…si apasand pe ea. Se decupeaza o forma perfect rotunda:))
Peste aluat se pune sosul de rosii, ingredientele, mozzarella, si la sfarsit stropesc totul cu ulei de masline.

Se pune pe aragaz, la flacara mica, si se acopera cu un capac primele cateva minute.
Ideea cu pizza la tigaie…e ca facutul in sine dureaza undeva la 10 minute, si deci nu vei obtine niciodata crusta crocanta deasupra, sau salam semi-prajit, cum obtii la cuptor).
Dupa 3-4minute se da capacul jos, mozzarella ar trebui sa fie topita in mare parte(e ok asa, se va topi de tot dupa ce pizza e gata, si e lasata la odihnit cateva minute).
Pizza in sine e gata…in functie de cum arata fundul acesteia. De aceea, dupa 3-4minute incep sa fac o verificare. Daca blatul s-a rumenit calumea, pizza e gata.
Dupa cum spuneam….pizza e gata in aprox. 10min, iar mozzarella se topeste de tot la cateva minute dupa ce am dat jos pizza de pe aragaz. (bucatarmaniac.ro)

Facebook Comments