PISTOLARUL CASIAN CODREAN TINTESTE JOCURILE OLIMPICE DE TINERET

by Calin Moga

Tirul sportiv arădean îşi pune mari speranţe în acest an în Casian Codrean, pistolar în vârstă de doar 14 ani, pregătit la CSM Arad de antrenorul emerit Ion Vasilescu. Codrean a început în forţă 2014, cu un prim concurs puternic la nivel mondial, care s-a desfăşurat în perioada 20-25 ianuarie, la Munchen. La întrecerea din Germania au luat parte peste 600 de concurenţi din 49 de ţări ale lumii, iar la categoria sa, juniori, au luat startul nu mai puţin de 121 de pistolari! Arădeanul a reuşit frumoasa performanţă de a încheia la final pe locul 6, el calificându-se în finală probei de pistol aer comprimat 60 d e focuri, pe care a încheiat-o cu record personal, 575 de puncte!

Finală şi record personal la Munchen!

A fost un concurs internaţional de pregătire în vederea calificărilor la Jocurile Olimpice de Tineret, programate în luna august la Rio de Janeiro. Casian a făcut deplasarea cu lotul naţional al României, reuşind un concurs de excepţie la Munchen, unde a concurat cu pistolari de top din întreaga lume”, ne-a declarat antrenorul sportivului, Ion Vasilescu. Pentru pistolarul arădean se anunţă un 2014 foarte încărcat, în special pe plan internaţional.

Haga şi Moscova, următoarele ţinte

Casian Codrean are marea şansă de a-şi trece în cont cel mai bun an de până acum al carierei: „În perioada 4-9 februarie va participa cu lotul României la un nou concurs internaţional de pregătire la Haga. Apoi va reveni în ţară pentru a concura la finala naţională de aer comprimat. Vor urma calificările de la Moscova, pentru Jocurile Olimpice de Tineret, dar şi Campionatele Europene, unde va concura pentru România”, mai spune Ion Vasilescu. (sportularadean.ro)

Facebook Comments