Ping-pong în ipostaze… intime, pe vreme de pandemie! (FOTO)

by Sorin Haut
Please follow and like us:

Virusul ucigaş al anului 2020 a oprit şi tenisul de masă, doar că ping pong-ul este un antidot cu care sportivii de la CSM Arad reuşesc să se menţină în formă, atât fizic cât şi mental. Nici măcar coronavirusul nu îi poate opri pe aceşti copii talentaţi şi pasionaţi să îşi urmeze visul, acela de a studia şi, în funcţie de spaţiul de acasă, de a practica tenisul de masă cu atâta plăcere. Iar Cristian Dodean, antrenor la CS Municipal, ne explică cum stau lucrurile în aceste vremuri grele, de pandemie:

„Meniu” complex: WhatsApp, tematică şi „mental coaching”!

„Chiar dacă nu ne mai putem antrena în sală, ţinem legătura cu sportivii prin intermediul internetului, avem două grupuri pe WhatsApp, una de avansaţi şi alta de performanţă. Au exerciţii fizice zilnice, le sunt prezentate videouri legate de tehnică şi chiar le cer să caute ei diferite filmuleţe, cu tematici de antrenamente. De exemplu, săptămâna asta au avut ca temă de casă studierea unui jucător apărător. Cei care au spaţiu suficient sau stau la casă şi au masă de joc pot să şi practice tenisul de masă, cu părinţii – cărora le mulţumesc pentru sprijin şi colaborare – sau după caz, cu un frate sau o soră. De asemenea, avem şi un program „mental coaching”, cu care ne ajută telefonic domnul Vasile Păltineanu, fost director al clubului.”

Sezonul actual, ca şi încheiat!

Ca urmare a stării de urgență instituite în România din 16 martie 2020, Federația Română de Tenis de Masă a anunţat suspendarea temporară a tuturor competițiilor din calendarul intern, dar și a pregătirii sportivilor în mod centralizat, până la o dată ulterioară, care va fi comunicată în timp util. De asemenea, Federaţia Internaţională de Tenis de Masă a prelungit cu două luni suspendarea competiţiilor, până la 30 iunie. “La felul cum văd că evoluează epidemia în ţară, nu cred că vom mai putea juca în acest sezon, pentru că la noi, în tenis de masă, sezonul actual a început în toamna lui 2019 şi lua sfârşit undeva în luna iunie. Probabil ne vom pregăti pentru lunile august-septembrie, când urmează să revenim şi la antrenamente”, mai spune Cristi Dodean, care ţine legătura permanent şi cu surorile Dana şi Andreea şi fratele Adrian, cu toţii aflaţi în străinătate: “Dana este în Portugalia, se recuperează după o accidentare, Andreea la Moscova, iar Adi în Germania. Cu toţii sunt bine, sănătoşi, ceea ce le doresc şi tuturor sportivilor din ţară şi din întreaga lume. Multă sănătate la toată lumea!”

Retrospectivă: olimpica Dana Dodean, de neoprit!

Vă reamintim că 2020 a început excelent pentru tenisul de masă şi implicit pentru sportul arădean, Daniela Dodean-Monteiro (CSM Arad, TT Metz) calificându-se pentru a patra oară la rând la Jocurile Olimpice! Jocuri ce au fost amânate pentru vara anului viitor. Campioană europeană cu echipa anul trecut, Dodean a mai fost desemnată în 2019 şi cea mai bună sportivă a Aradului, dar satisfacţia supremă a fost titlul de “Cetăţean de Onoare” al Aradului, acordat la Gala Sportului Arădean, distincţie pe care o merita cu prisosinţă. Revenind la 2020, secţia de tenis de masă a CSM-ului a contabilizat trei medalii naţionale: bronz obţinut de Andreea Fistyulof şi Ana Barbu, în proba de dublu feminin din cadrul Campionatelor Naţionale de seniori, dar şi de echipele de junioare I şi de junioare II (cadete, 13-15 ani). Tot în acest sezon, Andreea Fistyulof şi Ana Barbu au câştigat spre finalul anului trecut Cupa României la senioare, respectiv tineret, cea din urmă cucerind argintul naţional la senioare.

Salbă de cupe şi medalii, Superliga – suspendată

O a patra medalie a cucerit-o Irina Rus, bronz la categoria tineret. În Superliga feminină pe echipe, CSM Arad (lot întinerit – medie de vârstă de doar 16 ani – format din Adela Strună, Irina Rus și bucureșteanca Ana Barbu) a încheiat turneul tur, de la Buzău, pe locul şase. Turneul retur urma să se desfăşoare în primăvara acestui an, dar pandemia de Covid-19 a oprit totul. CSM-ul a aliniat în acest sezon şi două echipe în Divizia A, liga secundă. Fetele au avut un prim turneu, la Moineşti, iar în final s-au clasat pe locul trei. Noul antrenor-jucător al echipei arădene e Andreea Fistyulof, iar Andreea Craiu şi Mădălina Orban completează lotul CSM-ului. Băieții, în formula Patriciu Muntean, Radu Muntean, Roman Bogdan şi Walter Berg, au jucat la Bistrița, unde s-au clasat pe locul patru. La fel ca şi în cazul Superligii, întrecererile au fost suspendate. Mai jos vă prezentăm ipostaze foto de acasă, ale sportivilor CSM-ului, îndrăgostiţi de tenisul de masă chiar şi în aceste vremuri grele.

 

 

 

Facebook Comments