Pictorul român Bogdan Mihai Radu, alături de Dalai Lama la TIAF 2018

by Dana B.

Pictorul Bogdan Mihai Radu participă ca premiant la Tokyo International Art Fair, după ce a cucerit primul loc la Oxford International Art Fair, unde a fost desemnat cel mai bun artist al anului. TIAF 2018 va avea loc în Japonia, în perioada 25-26 mai.

Numele şi imagini cu artistul român apar la loc de cinste, pe site-ul festivalului, alături de Dalai Lama, prezent la eveniment pentru a face cunoscute cele mai preţioase picturi murale supravieţuitoare ale culturii budist-tibetane. Pentru prima dată, aceste capodopere uluitoare şi complicate pot fi văzute în culori vii şi la dimensiuni remarcabile.

„2018 va rămâne probabil cel mai memorabil an din viaţa mea de artist, pentru că el mi-a adus recunoaşterea internaţională. Am mari speranţe legate de participarea la festivalul de la Tokyo, dar, indiferent de rezultatul de acolo, sunt mulţumit şi fericit cu debutul de la Oxford. Interesul pieţei pentru lucrările mele a crescut neaşteptat de mult după succesul britanic, iar promovarea evenimentului din Extremul Orient şi expunerea lucrărilor mele unui public nou sunt câştiguri extraordinare pentru mine ca artist”, a declarat Bogdan Mihai Radu.

TIAF se află la a patra ediţie şi anul trecut s-a bucurat, chiar din ziua deschiderii, de interesul a peste 10.000 de vizitatori. Anul acesta, evenimentul va beneficia de o locaţie specială (Bellesalle Roppongi), situată în apropierea renumitului Mori Art Museum.

Potrivit organizatorilor, evenimentul va oferi iubitorilor de artă cea mai mare expoziţie de lucrări moderne şi contemporane a momentului. Practic, cei peste 110 participanţi – galerii sau artişti independenţi din peste 30 de ţări – vor aduce pe în prim plan, alături de talente locale consacrate ori în curs de afirmare, nume celebre precum Damien Hirst, Tracey Emin, Pure Evil şi Takashi Marukami.

 

Sursa: mediafax.ro

Facebook Comments