Piața agroalimentară din Pecica trece la program de cinci zile pe săptămână

by webeditor

Veste excelentă pentru pecicani și nu numai. Primăria a hotărât să crească numărul zilelor în care sectorul agroalimentar al pieței orașului va fi deschis pentru cumpărături.

”Pentru a veni în sprijinul locuitorilor orașului și ai satelor aparținătoare, extindem programul de funcționare a pieței agroalimentare. Începând din această săptămână, pe lângă zilele obișnuite de piață, sectorul agro-alimentar va fi deschis și în zilele de marți, joi și vineri, între orele 8 – 12. Vă așteptăm să vă faceți cumpărăturile de aici!” a declarant primarul Petru Antal.

Piața din Pecica a cunoscut în ultimii ani o dezvoltare în două etape. Astfel deschiderea noului pod peste Mureș și a modernizării sectorului agroalimentar, cu hala nouă și zona acoperită pentru legume-fructe, au dus la creșterea numărului de vizitatori și comercianți. Pe lângă localnici și locuitori din localitățile învecinate, la ora actuală, piața pecicană a devenit un loc obișnuit de întâlnire și pentru oamenii din localitățile de pe celălalt mal al Mureșului și chiar din județul Timiș. O situație avantajoasă atât pentru cumpărătorii care beneficiază de o ofertă diversificată, cât și pentru vânzători. Aceștia din urmă au acum o piață importantă de desfacere, unde se regăsesc consumatori mai mulți, din zone diferite. Avem așadar un caz de win-win cum spun economiștii, cu ofertă diversificată, concurență mare, fapt ce poate aduce prețuri avantajoase pentru consumatori.

Zilele tradiționale de piață rămân aceleași, respectiv miercuri și sâmbătă, între orele 6-13, zile în care sunt deschise atât sectorul agroaleimentar cât și cel nealimentar. Marțea, joia și vinerea va fi deschisă doar zona de desfacere a produselor agroalimentare, între orele 8-12, așa cum am anunțat mai sus.

Facebook Comments