Petrolul anunţă că îşi pierde finanţarea, dacă Liga 2 nu se mai reia

by Rusu Flavius

Petrolul Ploieşti transmite un mesaj clar conducătorilor FRF: Liga a 2-a trebuie să se încheie pe teren! Avertismentul ploieştenilor vine în contextul în care multe cluburi s-ar fi declarat de acord cu “îngheţarea” sezonului.

Aflată în lupta pentru promovare, Petrolul s-a exprimat clar în favoarea reluării campionatului. Totul pentru ca echipele care vor ajunge în Liga 1 să fie decise pe teren. La ultima conferinţă la care au participat alături de conducerea FRF, mulţi reprezentanţi ai cluburilor din Liga a 2-a s-au declarat însă în favoarea “îngheţării” sezonului, soluţie inacceptabilă pentru cluburi de tradiţie precum Petrolul sau Rapid.

Prin vocea vicepreşedintelui Octavian Grigore, Petrolul a transmis un avertisment serios din partea partenerului finanţator al clubului, compania Veolia. Invitat al emisiunii Neconvenţional, la Ploieşti TV, Grigore a făcut clară poziţia lui Mădălin Mihailovici, CEO-ul Veolia. „Mădălin Mihailovici dorește să ne obținem meritul sportiv pe teren. Este foarte important ca această competiție să aibă finalitate, pentru că suntem un club sută la sută privat, ne dorim performanța, iar scopul investițiilor făcute este de a susține sportul.

A pus o condiție care nouă ne pune un mare semn de întrebare. A spus că, în momentul în care campionatul nu se mai reia și vor fi alte criterii de promovare sau de retrogradare, ci nu pe merit sportiv, se va retrage finanțarea. Deci, Veolia se retrage din a finanța, cred eu, fotbalul și sportul în România”!, a explicat Grigore.

Petrolul este la un singur punct în urma poziţiei a doua a clasamentului, loc care asigură promovarea directă în Liga 1. Sezonul s-ar putea încheia cu un playoff între primele clasate, variantă vehiculată în ultimele zile la Casa Fotbalului.

realitateasportiva.net

 

Facebook Comments