Peste 80 de intervenții ale ISU Arad, în urma furtunii de duminică

by Dana B.

Angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Arad au intervenit în peste 80 de cazuri pe întreg teritoriul județului în urma furtunii de duminică, vântul puternic afectând clădiri, drumuri și autovehicule, a informat purtătorul de cuvânt al instituției, maior George Pleșca.

„Potrivit unui prim bilanț efectuat de ISU Arad, au fost afectate mai multe instituții publice, 40 de locuințe particulare, două adăposturi pentru animale, drumurile naționale DN 7, DN79, DN 69, DN 79A, drumurile județene DJ 708, DJ 792B, mai multe drumuri municipale și comunale. Au fost, de asemenea, avariate 27 de autoturisme din cauza căderii pe ele a unor arbori, iar pe căile ferate au fost blocate 3 garnituri de tren ca urmare a căderii unor stâlpi pe infrastructură”, a spus George Pleșca.

În ceea ce privește situația instituțiilor publice afectate, purtătorul de cuvânt al ISU Arad a a precizat că între acestea se numără clădirea Poliției orașului Sebiș, clădirea Școlii Generale din Conop, clădirea de pe str. L.Blaga a Colegiului Preparandia „Dimitrie Țichindeal” din municipiul Arad, Catedrala ortodoxă veche din municipiul Arad, Biserica Ortodoxă din Sâmbăteni, Biserica Ortodoxă din Sălăjeni.

De asemenea, au fost avariate de furtună un număr de 38 de linii de medie tensiune, 12 afectate parțial, 253 puncte de transformare din 23 de localități, fiind afectați un număr de 29.000 de abonați.

„Inspectoratul pentru Situații de Urgențe Arad a intervenit cu 80 ofițeri și subofițeri, 12 autospeciale și alte 25 de mijloace de intervenție”, a adăugat maior George Pleșca.

Facebook Comments