PESTE 50 DE CONCURENTI AU PARTICIPAT LA „DEGUSTAREA CARNATILOR BANATENI“ DE LA SANTANA

by Calin Moga

Un număr de 53 de competitori, 30 de firme producătoare de mezeluri și 23 de producători particulari, au luat parte la evenimentul intitulat „Degustarea cârnaților bănățeni” – „Worschkoschtprob”, sărbătoare ce are loc la începuturi de februarie în cadrul minorității germane bănăţene.

Evenimentul îşi are istoria de prin anii 80, când în ţară apăruseră cartelele pe alimente şi a fost organizat în incinta redacţiei săptămânalului de limbă germană, „Banater Zeitung”, ziar care atunci avea peste 40.000 abonaţi. Pentru prima dată evenimentul a fost organizat de către ziar,  împreună cu Forumul Democratic al Germanilor din România — Filiala Arad, în afara Timişoarei, mai precis în sala festivă a Liceului Tehnologic din Sântana.

Producătorii participanți în concurs au fost din județele Arad, Timiș, Caraș Severin și din Germania, fiecare competitor participând cu câte o pereche de cârnați. Degustarea probelor a fost făcută de un juriu desemnat de organizatori şi ulterior de către participanţii prezenţi la eveniment.

Cei mai gustoși cârnați desemnați de juriu au fost cei produși de doi concurenți din orașul Sântana, locul al treilea revenindu-i unui concurent din Augsburg, Germania.

Printre cei care au luat parte la eveniment s-au aflat Rolf Maruhn, Consul General al Germaniei la Timișoara, Manfred Engelmann, președinte al DRW — filiala Arad, senatorii Ioan Cristina și Constantin Traian Igaș, deputatul Dorel Căprar, oaspeți din județele Timiș, Caraș Severin și Arad, dar și circa 50 de oaspeți veniți special din Germania pentru acest tradițional concurs.

 

Facebook Comments