PESTE 350 DE CERERI DE ELIBERARE DIN PENITENCIARUL ARAD, DUPA APARITIA NOULUI COD PENAL

by Sida Voicu

Judecatorii aradeni au o zi plina, astazi, pentru ca, dupa aparitia noului Cod penal si a Codului de procedura penala, sute de detinuti cer sa fie pusi in libertate.

Noile coduri prevad pedepse mai mici pentru o serie de infractiuni, astfel ca detinutii au fost pe faza, iar cei care au ispasit deja pedeapsa maxima prevazuta de actualele reglementari cer sa fie lasati acasa.

Primii doi detinuti au parasit Penitenciarul Arad duminica. Este vorba de o femeie care era condamnata pentru prostitutie si de un barbat care ispasea o pedeapsa pentru complicitate la insealciune.

Astazi, insa, pe mesele judecatorilor aradeni asteapta sa fie analizate nu mai putin de 354 de dosare, respectiv 250 la Tribunal si 104 la Judecatoria Arad.

Diana Daraban, purtator de cuvant Tribunalul Arad: „Aceste dosare au termen astazi, toate urmand sa fie analizate, dar nu putem sti daca se vor da solutii in cursul acestei zile in toate cazurile. Pentru judecatorii Tribunalului Arad este vorba de un volum de munca suplimentara de 50 de dosare pentru fiecare magistrat intr-o singura zi”.

Magistratii vor lucra pana seara tarziu, iar portile penitenciarului aradean se vor deschide de fiecare data cand se va da o solutie favorabila.

 

Sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/arad/avalansa-de-cererei-de-eliberare-din-penitenciarul-arad-dupa-ce-a-aparut-noul-cod-penal.html

Facebook Comments