Peste 3000 de locuitori din Mândruloc și Cicir vor beneficia de rețea de canalizare

by Andreea Radu

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a semnat astăzi certificatul de urbanism pentru extinderea rețelei de canalizare în cele două localități din comuna Vladimirescu.
„Vladimirescu este una dintre comunele cele mai urbanizate din vestul României și care oferă condiții de locuire ca în municipiu. Nu întâmplător, populația crește de la an la an. Mă bucur că domnul primar profită și de oportunitățile oferite de PNRR, fiindcă orice investiție nouă înseamnă dezvoltare, confort pentru localnici. În calitate de președinte al Consiliului Județean Arad, susțin proiectele comunei Vladimirescu, pentru că îmi doresc un județ dezvoltat unitar, în care arădenii, indiferent că locuiesc la zece sau la o sută de kilometri de municipiu, să beneficieze de toate utilitățile”, a subliniat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.
Mihai Mag, primarul comunei Vladimirescu, a declarat: „Introducerea canalizării în Mândruloc și Cicir este cea mai importantă investiție în aceste două localități. Valoarea totală a lucrării este de 38,6 milioane lei și cuprinde aproximativ 30 km de canalizare apă menajeră pe străzile celor două localități. Investiția va deservi peste 3000 de locuitori. Proiectul este depus la Ministerul Dezvoltării, prin programul PNRR, componenta – C1 Managementul apei. Pentru administrația locală din Vladimirescu crearea tuturor condițiilor pentru confortul zilnic al cetățeanului și învățământul sunt cele două axe pe care lucrăm încă de la începutul mandatului”.
Rețelele vor avea rolul preluării apelor uzate menajere de la imobilele din Cicir și Mândruloc și transportul acestora la rețeaua de ape uzate a localității Vladimirescu, apoi la stația de epurare Arad. Între localitățile Mândruloc-Vladimirescu și Vladimirescu-Arad transportul se va face prin pomparea apelor uzate.

Facebook Comments