Peste 30 tone deşeuri, oprite la intrarea în țară

by Andreea Radu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Borș II și Nădalc II, împreună cu lucrători ai Comisariatelor Județene Bihor și Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și Reprezentații Protecției Consumatorului Bihor și Arad, nu au permis intrarea în ţară a patru mijloace de transport încărcate cu bunuri considerate a fi deșeuri, pentru care șoferii nu au putut prezenta documente necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare.
În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Borș II și Nădlac II au efectuat controlul, la intrarea în ţară, asupra a patru automarfare înmatriculate în România, conduse de trei cetățeni români și un olandez.
Aceștia transportau 31.303 kilograme deșeuri, constând în materiale plastice, metale feroase și neferoase, anvelope, mobilă second-hand și biciclete, bunuri care proveneau de la societăți comerciale din Austria, Germania, Olanda și Franța pentru diferite firme din România.
Polițiștii de frontieră și reprezentanții Comisariatelor Județene Bihor și Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și Protecției Consumatorilor Bihor și Arad au stabilit faptul că șoferii nu dețin documente complete necesare importului de deșeuri. În consecință, autoritățile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru aceste mijloace de transport.

Facebook Comments