Peste 25.000 de gospodării din România pot deveni mici producători de energie electrică

by Dana B.
Please follow and like us:

Ministerul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a declarat, joi, că au fost alocaţi 100 de milioane de euro pentru un proiect privind energia regenerabile, urmând ca cei care îşi doresc să-şi instaleze celule fotovoltaice în gospodării să primească până la 4.600 de euro.

„Am înlocuit celula solară şi, nu în ultimul rând, cu ajutorul Parlamentului şi al Ministerului Energiei, reuşim cu suma pe care o alocăm ca 26.000 de gospodării din România să devină mici producători. Surplusul de energie pe care tu îl produci să poţi să îl bagi în Reţeaua Naţională de Electricitate”, a declarat Gavrilescu, într-o intervenţie la Antena 3.

Celula fotovoltaică poate să producă curent electric şi să fie folosită pentru aparatura electrocasnică, iluminatul din casă şi încălzirea apei calde, a subliniat ministrul Mediului.

„Montarea celulelor fotovoltaice, şi avem acum, la ora actuală, nu o sumă mică, pentru că este vorba de 100 de milioane de euro, care împreună cu Ministerul Dezvoltării şi Ministerul Fondurilor Europene s-a lucrat în Administraţia Fondurilor de Mediu, vom putea să lansăm proiectul, undeva până la 15 octombrie, să poată fiecare român care vrea să-şi monteze o astfel de celulă fotovoltaică care să aibă o putere de 3 kW/h. Noi dăm un bonus, suma până la care putem să decontăm este de 4.600 de euro”, a adăugat Gavrilescu.

 

Sursa: mediafax.ro

Facebook Comments