Peste 20 tone de deşeuri, oprite la Nădlac II și Borș II

by Florian Popa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II și Borș II, împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Arad și Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, au efectuat controlul la intrarea în ţară, pentru două mijloace de transport încărcate cu peste 20 tone de deșeuri, constând în îmbrăcăminte , materiale textile second-hand și deșeuri de sticlă..
Autorităţile de control nu au permis intrarea în ţară a mijloacelor de transport întrucât nu erau îndeplinite condiţiile legale necesare transporturilor.
În data de 30.03.2023, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere ale Frontierei Nădlac II și Borș II au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a două automarfare conduse de către doi cetăţeni români. Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri îmbrăcăminte , materiale textile second-hand și deșeuri de sticlă de la diferite societăți comerciale din Germania și Italia pentru firme din România.
Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Arad și Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că vehiculele erau încărcate cu 20.890 kg de deșeuri, constând în îmbrăcăminte , materiale textile second-hand și deșeuri de sticlă.. încărcătură pentru care s-au stabilit faptul că nu îndeplinesc condițiile legale de intrare pe teritoriul țării noastre.
În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru mijloacele de transport în cauză, deşeurile fiind returnate societăţii expeditoare.

Facebook Comments