Peste 2.000 de articole pirotehnice, confiscate de polițiștii arădeni

by Cristian Dobre

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu cei ai Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat, ieri, o acțiune în baza planului cu aplicabilitate națională „Foc de Artificii”, pentru depistarea comercianților care nu respectă legislația privind operațiunile cu articole pirotehnice.

În urma activităților efectuate a fost depistată o societate comercială din Piața Catedralei din municipiu, în incinta căreia erau comercializate 1.963 bucăți articole pirotehnice (vulcani și baterii artificii), pentru care societatea comercială nu deține drept de comercializare.Articolele pirotehnice au fost indisponibilizate, societatea comercială fiind sancționată contravențional cu amendă în valoare de 10.000 de lei, conform Legii 126/1995 R.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectare a regimului materialelor explozive.

În cadrul aceleiași acțiuni au fost depistați, în Piața Mihai Viteazul, un bărbat de 36 de ani și o femeie de 36 de ani, ambii din Arad, în timp ce ofereau spre comercializare 220 bucăți articole pirotehnice, fără drept.

Materialul pirotehnic a fost indisponibilizat, fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuarea de operațiuni cu material pirotehnice fără drept.

 

Facebook Comments