Peste 19 de tone de deşeuri, oprite la P.T.F. Nădlac II

by Florian Popa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu au efectuat controlul, la intrarea în ţară,a unui mijoc de transport încărcate cu peste 19 de tone de deșeuri, constând în polistiren.
Autorităţile de control nu u permis intrarea în ţară a mijlocului de transport întrucât nu erau îndeplinite condiţiile legale necesare transportului.
În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific a unui automarfar condus de un cetățean român. Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri din polistiren, de la societăți comerciale din Germania , pentru firme din România.
Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu 19.430 kg de deșeuri constând în polistiren, pentru care șoferul nu a prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.
În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României a mijloacului de transport în cauză, deşeurile fiind returnate societăţilor expeditoare.

Facebook Comments